Попит на протизламні вікна напряму залежить від якості консультації у віконних салонах

В рамках онлайн-інтерв'ю експерти YouGov Omnibus спробували з'ясувати, які запобіжні заходи приймають німці, яка група людей найбільше боїться несанкціонованого вторгнення в свої будинки, а також, чиїм рекомендаціям вони довіряють при виборі систем безпеки. 

 

vzlom 1На жаль, до експертів віконного ринку звертаються значно рідше, а самі протизламні вікна, не котуються на належному рівні. Чому важливо посилити якість консультування з безпеки в точках продажів, - розглянемо на прикладі Німеччини.

Для даного дослідження, яке проводилося в період з 6 по 8 грудня 2019 року, за допомогою стандартизованих онлайн-інтерв'ю було опитано 2047 чоловік у віці 18 років і старше. Згідно з висновками YouGov Omnibus, кожен з п'яти опитаних німців дуже боїться пограбування, але лише деякі з жертв прислухалися до порад щодо захисту від злому до інциденту.

Хто може дати компетентну раду із захисту від злому?

Незважаючи на помітне скорочення кількості пограбувань в Німеччині, 22% німців дуже бояться зломів. 12% заявляють, що вони вже стали жертвою хакерів. Однак упродовж як мінімум з п’яти німців (17%) коли-небудь зверталися за консультацією щодо захисту від злому.

З іншого боку, жертви пограбування набагато частіше зверталися за порадою (40%) вже після інциденту. У цьому питанні важлива консультативна компетенція покладена на поліцію і охоронні компанії.

vzlom 2Фото: YouGov. Компетентність в питаннях консультування з безпеки житла

В цілому видно, що німці найчастіше вважають поліцію компетентної в наданні рекомендацій щодо захисту від злому (86%), а тільки 6% не згодні з цією думкою. Більшість (56%) всіх респондентів, які ще ніколи не зверталися за порадою, вважали за краще б звернутися в поліцію. Серед тих, хто вже отримав консультацію від поліцейських, 96% приписують компетентність правоохоронних органів в наданні рекомендацій.

Кожен третій німець (33%) також проконсультувався б в охоронній компанії, а кожен п'ятий (20%) готовий поспілкуватися зі спеціалізованим продавцем. Переважна більшість опитаних (82%) також довіряють компетенції охоронних підприємств.

Дещо рідше (66%) німці оцінюють компетентність продавців спеціалізованих роздрібних мереж. Консультантів з будівельного магазину вважають компетентними тільки 29 відсотків. Тут помітно, що майже стільки ж респондентів (27%) вважають, що їхні друзі або знайомі можуть дати хорошу підказку в питаннях захисту від злому.

Соціально-демографічний фактор впливає на ставлення до безпеки

Коли справа доходить до тривожності, існують явні соціально-демографічні відмінності. Особливо бояться крадіжок зі зломом молоді жінки, в той час як літні чоловіки, що живуть на самоті, відчувають себе в безпеці.

Найбільшу тривогу відчувають молоді німкені віком від 18 до 24 років (39%). Всі представники більш молодого покоління (18-24 роки) також найчастіше (27%) заявляли, що вони дуже бояться пограбування (проти 22% від загальної кількості населення).

vzlom 3Фото: YouGov. Соціально-демографічний аспект в темі безпеки нерухомості

Існують також гендерні відмінності: четверо з п'яти чоловіків (81%) стверджують, що вони мало або зовсім не бояться крадіжки зі зломом, тоді як тільки дві з трьох жінок (66%) заявляють про це. Також помітно, що чим більше людей живе в родині, тим сильніше страх збитків: тільки 16% одиноких заявляють, що вони дуже бояться пограбування, тоді як ті, хто живе з п'ятьма і більше людьми під одним дахом, повідомляють про це приблизно в два рази частіше (30%).

Детектори руху здаються важливіше протизламних вікон

На сучасному ринку існує безліч варіантів додаткового захисту власного будинку або квартири. Проте, чверть населення Німеччини покладається на датчики руху або автоматичне освітлення (24%). Респонденти також відзначають наявність додаткових замків безпеки або посилення на вхідних дверях (21%) або замків на вікнах (20%) і балконних дверях (19%). З іншого боку, кожен третій німець (33%) не має додаткового захисту від злому.

vzlom 4Фото: Winkhaus. Зламостійка фурнітура ускладнює зловмисникам можливість розкривати вікна

Дані YouGov Omnibus ясно показують, що люди, які вже були жертвами крадіжки зі зломом, з більшою ймовірністю вдадуться як мінімум до однієї додаткової захисної міри, ніж ті, хто не стикався з загрозою несанкціонованого вторгнення в будинок (70% проти 57%).

Захист від злому: назріла необхідність оптимізації консультаційних послуг віконних компаній

У дослідженні YouGov Omnibus виявляються разючі факти. Очевидно, що галузі будівельних матеріалів ще доведеться надолужити згаяний час з точки зору якості своїх консультаційних послуг. Адже саме тут як найбільш компетентним довіряють поліції і охоронним компаніям, а не постачальникам і установників цих зламостійких конструкцій.

vzlom 5Фото: Rehau: Інтелектуальна система виявляє спроби злому за допомогою датчиків

Найстрашніше те, що багато людей вже вірять в свою безпеку завдяки детектору руху. Безсумнівно, це виклик для віконної галузі і ознака того, що їй необхідно рости і розширювати свої компетенції в просуванні теми безпеки.

Спеціалізована фурнітура, безпечні склопакети, міцні профілі ускладнюють хакерам можливість розкривати вікна і, таким чином, дають хороші аргументи на користь продажів додаткових опцій.

Також зростає привабливість віконних смарт-рішень в попередженні спроби вторгнення. Пояснюйте кінцевому покупцю, як важливо не економити на захисті від злому і що це можливо зробити прямо тут і зараз.

Джерело glaswelt.de., WinAwards, tybet.ru

 

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: