REZULT – новаторські дерево-алюмінієві системи з великою перспективою для віконного бізнесу

Дерев'яні вікна всі цінують за їх природну неповторність. Проте, коли доходить до покупки, каменем спотикання є їх висока ціна і необхідність періодичної реновації.

 

rezult 1Новаторська система REZULT (резалт) з використанням революційної технології італійської компанії UNIFORM (ЮНІФОМ) дозволяє вирішити обидві проблеми і дати багато переваг не тільки споживачам, але і виробникам і дилерам віконного бізнесу.

Принцип IKEA приходить в віконну індустрію

Свого часу, щоб здешевити виробничо-логістичні процеси, IKEA надала можливість своїм покупцям самостійно збирати меблі. З цією метою конструктори компанії зробили головним принципом простоту: виріб повинен збиратися за зрозумілою схемою з невеликої кількості деталей, які неможливо сплутати один з одним або вставити в неналежне місце.

rezult 2Сьогодні подібний принцип, але тільки для виробників, пропонує Uniform, лідер ринку Італії у виробництві систем для дерево-алюмінієвих вікон і дверей. Одне з її проривних рішень – технологія uni_one – здатне здивувати своєю простотою в реалізації та економічною ефективністю. Ідея вже підхоплена багатьма європейськими компаніями, в авангарді яких – український виробник дерев'яних конструкцій Rezult.

По-перше, ідея італійської компанії ґрунтується на виключенні низки процесів у виготовленні дерево-алюмінієвих вікон шляхом надання готових систем для переробки.

Всі елементи системи – профіль (профільований брус оповитий плівкою), пофарбовані алюмінієві накладки, комплектуючі (кліпси, ущільнювачі, з'єднувачі) – поставляються одним постачальником компанією Uniform. Виробникові вікон залишається тільки підгонка під розмір та збирання.

Серйозною перевагою системи є відмова від процесу фарбування деревини. Даний продукт – це тришаровий клеєний брус з м'яких порід дерева (переважно сосна), профільований в Італії і оповитий спеціальною плівкою. Ця технологія обробки поверхонь з синхронізованою текстурою отримала назву SILK.

При виготовленні використовується інноваційна ПП-плівка від німецького концерну Renolit. В даний час в наявності є 12 декорів. Також профільований брус можна огортати шпоном дуба (технологія NATURA), що дозволяє розширити модельний ряд ще 6 декорами.

Дубовий шпон наноситься шляхом приклеювання до дерев'яного профілю термоплавким поліуретановим клеєм HMPUR. Потім, для того, щоб підкреслити текстуру деревини, поверхня браширується.

rezult 3Крім вікон і вхідних дверей з глухим або скляним заповненням, система Uniform поширюється і на виготовлення розсувних дверей. Портальна підйомно-зсувна система HS-SLIM 80, яка також оповита ПП-плівкою або шпоном дуба з алюмінієвими накладками зовні, так само поставляється для збірки, як напівфабрикат.

Переваги ламінування віконного бруса ПП-плівкою

Основна перевага загортання клеєного бруса ПП-плівкою в тому, що готові вироби не вимагають спеціального трудомісткого догляду і періодичного забарвлення, як у випадку використання лакофарбових покриттів.

Вона довговічна, зносостійка, водонепроникна, стійка до механічних пошкоджень і побутових хімікатів, а також невибаглива в догляді. З системою Uniform кінцевий споживач отримує зовні незмінний продукт протягом усього терміну експлуатації.

У разі вікон з фарбуванням, виготовлених за поширеною зараз на ринку технологією, через якийсь проміжок часу (в середньому кожні 5 років) лакофарбове покриття приходить в такий стан, коли необхідна його реновація. Інакше це не тільки буде виглядати негарно, але й може призвести до руйнування деревини. Використання покриття з плівкою дозволяє повністю уникнути цієї проблеми.

rezult 4Більш того, за рахунок водонепроникності плівки розширюється спектр застосування дерев'яних вікон. Якщо раніше архітектори не рекомендували включати їх для скління вологих приміщень (ванна, кухня), то з технологією uni_one від Uniform ця проблема виключається.

Так само існують певні обмеження для прибережного і приморського клімату, де краще працюють вікна з екзотичних порід деревини, яка володіє високою щільністю. Однак така сировина дуже цінна, що відбиває бажання у домовласників включати дерев'яні конструкції в проєкт скління.

У вікнах Rezult дерев'яний профіль, захищений з боку інтер'єру надійною плівкою і зовні накладкою з алюмінію, який здатний витримувати температуру від -80 °С до +200 °С, не залишає приводу для занепокоєння, а значить, і не звужує географію продажів.

Що ще робить дерево-алюмінієві вікна Result ексклюзивним продуктом?

Основні якості дерево-алюмінієвих вікон всім відомі – вони поєднують переваги обох матеріалів і продовжують термін служби конструкції. Алюмінієва накладка легко кріпиться до профілю і захищає дерево від агресивного впливу зовнішнього середовища, високих і низьких температур, дощу, снігу, сонця.

Завдяки технології uni_one вікна відрізняються високою міцністю і стійкістю до деформацій і кручення. Алюмінієва накладка може бути забарвлена в будь-якому кольорі з палітри RAL, що дозволяє адаптувати вікно до колористиці будь-якого фасаду.

У системах Uniform вклейка склопакета – це стандартне рішення (і в раму, і в стулку, і в розсунення). Для структурного приклеювання скла була розроблена двостороння клейка стрічка: з одного боку з акриловим клеєм для ідеальної адгезії до скла і високою стійкістю до дії УФ-променів; з іншого боку з акрилом, модифікованим відповідним чином, для оптимальної адгезії до покриття SILK.

Дослідженнями сертифікованих лабораторій доведено, що дана технологія не тільки позитивно позначається на міцності конструкції, а й підвищує протизламність. При відповідній комплектації дерево-алюмінієві вікна Rezult здатні забезпечити стійкість до злому до класу RC 2, що сьогодні особливо цінується власниками приватних будинків.

У даних системах передбачено три контури ущільнень, які надійно захищають зону розташування фурнітури, що знижує ймовірність утворення містків холоду. Склопакети (максимальна товщина до 52 мм) можуть бути з енергозберігаючим склом, також є можливість заповнення аргоном і застосування «теплих» дистанційних рамок.

Вікна Rezult з систем Uniform досягають коефіцієнта опору теплопередачі не менше Rw = 1,25 м²К / Вт (Uw = 0,8 Вт / м²K), що робить їх привабливим рішенням на ринку енергозберігаючого будівництва.

Дерево-алюмінієві вікна на базі профільних систем Uniform володіють підвищеною шумоізоляцією (Rw = 46 Дб), тому можуть пропонуватися на тендерах по склінню елітних новобудов в галасливих міських районах.

Чим цікавий продукт дилеру вікон?

Європейська якість. Система виробляється в Італії під жорстким контролем і відповідає всім європейським вимогам до виробів з дерева та алюмінію.

Найкоротші терміни виготовлення. Віконна конструкція виробляється дуже швидко завдяки відсутності багатьох трудомістких операцій (з фарбування, поклейки бруса, профілізації). На складі в Україні знаходиться готовий до порізки і збірки напівфабрикат, замовлення реально видати протягом 1-2 тижнів.

• Приваблива ціна. Оскільки це потоковий/масовий продукт для Uniform, його собівартість закономірно набагато нижче. Це дозволяє продавцеві запропонувати споживачеві більш низьку ціну за готову конструкцію і при цьому підвищити свою маржинальність.

• Підвищує конкурентоспроможність на ринку. Широкий спектр переваг вікон Rezult для споживача, дозволяє дилеру вікон істотно збільшити продажі дерево-алюмінієвих виробів в преміальному сегменті.

• Задовольняє вимогам сучасного дизайну. Сьогодні для багатьох покупців естетика вікон виходить на перший план. Завдяки різноманітності фінішної обробки дерева і алюмінію конструкції без проблем можуть бути адаптовані під архітектурне рішення фасаду та дизайн інтер'єрів. Більш того, вікна Rezult можуть бути самих різних геометричних форм.

Що технологія uni_one від UNIFORM дає виробникові вікон?

На сьогоднішній день дуже багато компаній, які виробляють вікна з ПВХ і алюмінію, шукають спосіб виділитися поміж ринку, наприклад, включаючи нові продуктові лінійки. Рано чи пізно кожен власник такої виробничої компанії замислюється про те, щоб додати в свій асортимент дерев'яні або дерево-алюмінієві вікна.

Але все побоюються цього кроку, у дерев'яних і дерево-алюмінієвих вікон інша технологія збирання та послідовність процесів, закономірно вимагає великих інвестицій (в фарбувальні камери, деревообробні верстати, обладнання для профілювання бруса і так далі), а також розширення площ.

rezult 5Впроваджуючи технологію uni_one, виробникам вікон немає необхідності купувати багато дорогого устаткування і мати додаткові площі, ізольовані від основного виробництва. Щоб почати виробництво вікон і дверей по системі Uniform необхідно всього лише доукомплектувати обладнання цеху одним верстатом для обробки торця рами, стулки, імпоста і фрезерування для подальшого складання. Компанія Rezult оснащена сучасним парком обладнання (дві паралельні лінії) виключно італійських виробників.

Виробникам вікон, які хочуть виділятися на ринку, включення в асортимент систем Uniform буде стратегічно і економічно вигідно. Невеликі інвестиції в обладнання дозволять закрити всі сегменти, які є в віконної і дверної тематики: починаючи від класичного пластикового вікна, алюмінієвих віконно-фасадних систем до дерево-алюмінієвих СПК.

REZULT - більше 10 років результативної роботи

Rezult - один з найбільших проєктів у Східній Європі, запущений в 2011 році в м. Коростень (Україна). Деревообробний холдинг повного циклу об'єднує під своїм початком: Коростенський завод МДФ, Українську холдингову лісопильну компанію (УХЛК) і групу підприємств з випуску всіх видів продукції на основі дерева і МДФ.

«Ліс - базовий будівельний матеріал. Інтенсивне використання деревини в будівництві сприяє дбайливому відношенню до висадки «нових лісів», поглинання CO2 і зниження навантаження на навколишнє середовище. Продукція Rezult виробляється з сировини лісових угідь, в яких росте більше дерев, ніж використовується, що гарантується сертифікатом FSC.

Ми віримо в стійкий і енергоефективний метод забудови в Україні на державному і приватному рівнях», - підкреслили в компанії.

Запрошуємо до співробітництва! За більш повною інформацією звертатися:

rezult kontakty

Оконные Технологии® № 82 (2021)

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: