ПЕНТАЛАК: Ви присутні при появі вікна майбутнього

У ситуації, що склалася через пандемію, що викликала бурхливе зростання вартості і дефіцит сировини, всі виробники намагаються знайти рішення, які б дозволили їм не порушити грамотний баланс між ціною і якістю.

 

pentalak 1Крім того, відповідальні компанії в індустрії світлопрозорих конструкцій не хочуть відхилятися від екологічного курсу, за яким, безумовно, майбутнє. У відповідь на ці виклики українська компанія «ПЕНТАЛАК» пропонує кілька інноваційних рішень, які не просто дозволяють заощадити, а й виводять скління на новий рівень розвитку.

Клеї та герметики нового покоління – лише «Біо»

Компанія розробила та налагодила виробництво 3-х видів матеріалів на біооснові для склеювання та герметизації скла, алюмінію, склопластиків, а саме:

• Двокомпонентний клей для скла конструкційний для отримання безпрофільних вікон та дверей. Тобто в конструкції не потрібна жодна окантовка з металопластику або дерева – тільки склопакет з прикріпленою по периметру фурнітурою.

• Двокомпонентний клей для алюмінію (холодне зварювання) та отримання конструкцій вікон та дверей з терморозривом.

• Двокомпонентний біополіуретановий вторинний герметик для звичайних склопакетів, який відрізняється на 30% найкращим теплозбереженням та на 39% найкращою ціною.

Всі клеї та герметики складаються з основи (поліолу) та затверджувача (ізоціанатів). Після змішування двох компонентів відбувається реакція полімеризації з виділенням тепла та різною швидкістю в залежності від складу компонентів. На процес впливають, зокрема, скільки міститься уретанових (ОН) та сечовинних (NH3) груп, а також від складу затверджувача.

Ці та інші особливості дозволяють у широкому діапазоні часу та температур регулювати швидкість полімеризації – від кількох секунд до кількох годин. Всі продукти містять приставку «Біо», що в перекладі з латині означає «живий», оскільки основа матеріалів складається з натуральних масел – соєвої та касторової.

Для виробництва та головне кінцевого споживача дуже важливо замінити звичайне зварювання на холодне, так як це дешевше та дозволяє усунути містки холоду.

pentalak 2Крім варіанта алюміній-алюміній стають доступні варіанти алюміній-дерево, алюміній-біопоіуретан-алюміній та інші, причому потрібно розуміти, що біополіуретан у 3,5 рази "тепліший" за дуб і не боїться води.

Важливо сказати, що при використанні вторинного герметика для склопакетів на виробництві часто не вистачає одного з двох компонентів і в цьому випадку легко перейти та замінити на Біооснову та затверджувач ПЕНТАЛАК для стандартних імпортних поліуретанових вторинних герметиків та отримати вигоду.

Безрамне вікно ПЕНТАЛАК – безцінна знахідка для ринку не лише у кризу

На особливу увагу заслуговує безрамне вікно, яке вже сьогодні претендує на титул вікна майбутнього. І для цього є багато передумов. Як уже було сказано вище, ця конструкція не передбачає наявність профільної системи та фурнітура кріпиться безпосередньо на склопакет.

Таке рішення здатне залучити багато віконних компаній, які стикаються зараз із драматичною ціновою ситуацією на профільні системи. Безперервне подорожчання ПВХ, сталі, деревини ставить виробників у дуже складне становище. Таким чином, вікно із зменшеною кількістю елементів – це просто знахідка на ринку сьогодні.

pentalak 3Безрамні системи дозволяють позбутися металопластикового профілю, збільшити корисну площу освітлення, підвищити жорсткість конструкції, зменшити тепловтрати і зробити аналогічне скління дешевшим за рамні конструкції.

З функціональної точки зору воно практично нічим не відрізняється від звичайного вікна: його можна відкрити, закрити, відкинути на провітрювання і навіть встановити режим мікровентиляції. У закритому положенні стулка надійно фіксується, по периметру немає ризику продування, що гарантує енергозбереження. Зламати таку конструкцію також складніше.

Більш того, безрамне вікно відповідає концепції максимальної відкритості в архітектурі, націленої на стирання кордонів між природою та будинком. За рахунок відсутності рами така конструкція дозволяє впустити максимум денного світла в інтер'єри з усіма наслідками для здоров'я та гаманця. Сьогодні нікого не треба переконувати в користі натурального освітлення, але його цінність з кожним роком зростатиме в міру збільшення чисельності людей у віддаленому форматі роботи.

Безрамне вікно більш екологічне не тільки через застосування конструкційного клею на біооснові, але також за рахунок того, що на його переробку після закінчення життєвого циклу знадобиться менше зусиль. Не потрібно виробляти, утилізувати та піддавати рециклінгу профіль. А це означає, що в атмосферу буде менше виділено СО2 та інших шкідливих речовин. Безрамні вікна є екологічно безпечними, що підтверджено відповідними сертифікатами.

І, звичайно, за рахунок лаконічного конструктиву це дуже естетичне рішення. Воно чудово вписується в стиль мінімалізму, що переважає сьогодні, але також може зайняти свою нішу і в сегменті історичних вікон, де рами часто є каменем спотикання під час реставрації пам'яток архітектури.

Завдяки філігранній окантовці безрамне вікно можна порівняти зі смартфоном у своїй бездоганній простоті та красі. Такий формат скління, безумовно, оцінить покоління міленіалів – основних споживачів вікон найближчих років.

«Безрамне вікно за новою технологією демонструвалося на будівельній виставці у жовтні 2021 р. у Києві, – розповів Сергій Бормотов, директор «ПЕНТАЛАК». – На нього одразу звернули увагу начальники виробництв 2 великих заводів – виробників вікон в Україні. Реакція та твердження, що вони такого ніде не бачили, дає підстави припускати, що така корисна модель є новим словом у віконній індустрії.

Зовнішній вигляд (прибрані зайві елементи, збільшено світлопрозору площу) та покращені властивості безрамного вікна (екологічність, безпека, жорсткість, теплозбереження) – і це все за менші гроші, дозволяють стверджувати, що нова модель має шанс серйозно потіснити застосування існуючих вікон. Без перебільшення можна сказати, ви присутні при появі на світ вікна майбутнього!».

Про компанію

ТОВ «ПЕНТАЛАК» утворено в 1993 році в місті Шостка, на базі орендованих площ НВО «СВЕМА» та галузевого НДІ, що спеціалізується на розробці та виготовленні лакофарбової продукції спеціального призначення. Серед постачальників сировини – світові лідери у виробництві хімічної продукції BAYER та BASF. На вироблені компанією матеріали є гігієнічний висновок МОЗ України. Її продукція знайшла застосування в багатьох галузях промисловості і, судячи з представлених інновацій, у ПЕНТАЛАК велике майбутнє у віконній індустрії.

pentalak kontakty

 Оконные Технологии® № 83 (2021)

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: