Світовий ринок вікон і дверей 2020-2026 за версією Global Market Insight

Обсяг ринку вікон і дверей в 2019 році в грошовому вираженні оцінювався в 166,3 мільярда доларів США. У період з 2020 по 2026 рік очікується зростання на 5,9% щорічно, до 215,9 млрд доларів США. Вікна ПВХ ставатимуть все більш популярними, вартість цього сегмента покаже середньорічне зростання на 6,5% протягом прогнозного періоду.

 

 

Spros na okna i dveri 11

Прогноз розвитку світового ринку вікон і дверей 2020-2026 представлений в грудневому звіті Global Market Insight. Аналітики розробили документ з пластикових, металевих і дерев'яних вікон, що встановлюються в комерційних і житлових будівлях, а також в нових і орендованих об'єктах.

Тенденції, які вплинуть на віконний ринок

Будівництво та розвиткок інфраструктури в усьому світі постійно збільшується і буде стимулювати зростання ринку вікон і дверей. Зростання населення призведе до подальшого збільшення попиту на нове будівництво, яке обслуговує потреби комерційного, житлового та товарного сегментів. Поліпшення фіскальних надходжень і державних фінансів, комерціалізація і державне фінансування в країнах з економікою, що розвивається, включаючи Польщу, Росію, Південну Африку та Бразилію, створить величезний попит на віконні конструкції протягом прогнозованого часу.

Більш того, в останні кілька років чисельність проектів «розумних» міст зростає в геометричній прогресії. Кількість таких проектів зросла з 170 у 2013 році до 235 в 2016 році. Очікується, що до 2026 року близько 50% міст в Північній Америці і Європі будуть «розумними». Зростання інвестицій в технології та комунікації, такі як інтелектуальні мережі, управління водними ресурсами, міська мобільність, автоматизація промисловості та інтелектуальні паркувальні системи стимулюватиме розширення напрямків діяльності віконного ринку.

Spros na okna i dveri 22

Недавній спалах COVID-19 також вплине на будівельний сектор. Ринок вікон і дверей скоротиться в 2020 році через негативного зростання будівельної галузі. Через пандемію багато великих будівельних проектів по всьому світу були призупинені, що порушило нормальний темп економічних операцій і зачепило різні будівельні сектори, включаючи віконну і дверну промисловість. Однак деякі країни працюють над стабілізацією економічної ситуації, запускаючи свої проекти для стимулювання галузі.

Попит на вікна та двері з ПВХ покаже максимальний середньорічний темп зростання

Очікується, що до 2026 року сегмент конструкцій з ПВХ покаже середньорічне зростання більш ніж на 6,5%. Цей найбільш широко використовуваний матеріал для виготовлення вікон не здасть свої лідерські позиції протягом найближчої п’ятирічки. Віконні системи з ПВХ забезпечують відмінну теплоізоляцію і, як наслідок, економію енергії на опалення. Відмінна герметичність і звукоізоляція – додаткова перевага віконних систем з ПВХ. Доступність широкого спектру кольорів, ламінування та фактур є ключовим фактором, який сприяє зростанню сегмента. Завдяки цим властивостям пластикові вікна широко використовуються в житлових будинках та комерційних будівлях.

Зростаючий попит на продукти, стійкі до погодних умов, перепаду температур, сильних ударів і хімічних речовин, буде стимулювати розвиток галузі. ПВХ-профілі будуть більш охоче використовуватися в якості альтернативи металевим і дерев’яним, оскільки вони повністю придатні для вторинної переробки і мають меншу вагу і вимагають менший обсяг обслуговування.

Реновація застарілої інфраструктури сприятиме зростанню попиту на вікна та двері в розвинених країнах

Згідно з прогнозами Global Market Insight, зростання обсягів ремонту і модернізації, викликаний старінням інфраструктури в Північній Америці і Європі, призведе до збільшення розмірів ринку вікон і дверей в обох регіонах протягом прогнозованого періоду. Обізнаність споживачів про критичну зв’язку між якістю життя та інфраструктурою може привести до серйозних зрушень у державній політиці на користь прискореного будівництва інфраструктури і впровадження інтелектуального формату обслуговування. Це може викликати зростання раніше існуючого рівня попиту в цих регіонах.

У 2019 на реконструкцію довелося 56% від загального обсягу будівельного ринку, а на житлові будинки – 67% від загального обсягу реновації. Обсяг європейського ринку енергоефективних будівель, ймовірно, збільшиться майже вдвічі в порівнянні з поточними рівнями, що обумовлено цілями енергозбереження, прийнятими по 2030 рік. Реконструкція будівель в основному зосереджена на впровадженні енергоефективних технологій та продуктів з мінімальними витратами енергії. Це може включати установку нових енергоефективних вікон і дверей, які знижують споживання енергії в будівлі, а також забезпечують більший комфорт при необхідності заміни існуючих вікон і дверей.

Spros na okna i dveri 33

Держпрограми стимулювання енергозбереження

На думку аналітиків Global Market Insight, різного роду прогресивні рухи з енергозбереження та екології, які вже зараз активно практикуються в різних країнах, можуть позитивно вплинути на ринок вікон і дверей.

Зниження інфільтрації повітря - ключовий компонент підвищення енергоефективності будівель, зменшення протягів і містків холоду. Заміна існуючих неякісних вікон і дверей на енергоефективні покращує комфорт і турботу про здоров'я. Наприклад, країни, включаючи Італію, надають податковий кредит в розмірі 65% від загальних витрат на заходи з підвищення енергоефективності житлових будівель. Він покриває, серед інших заміну вікон або дверей. Ці тенденції забезпечать стабільні перспективи росту ринку протягом прогнозованого періоду.

Все більше країн по всьому світу постійно приділяють увагу ремонту експлуатованих об'єктів, щоб знизити викиди парникових газів і споживання енергії. Наприклад, Румунія націлена на скорочення викидів CO2 від будівель приблизно на 80% до 2050 року. Згідно з даними Buildings Performance Institute Europe (BPIE), ця мета може бути досягнута за рахунок поєднання заходів з енергоефективності та широкого впровадження поновлюваних ресурсів зовні і всередині будівлі.

Швидко розвивається будівельна галузь в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні викличе бум попиту на СПК

У 2026 році на ринок вікон і дверей Азіатсько-Тихоокеанського регіону буде припадати більше 40% виручки. Комерціалізація і зростання витрат на будівельну діяльність в країнах з економікою, що розвивається, включаючи Китай, Індію, Індонезію, Таїланд, Малайзію і Філіппіни, в першу чергу викликають потребу в поліпшенні інфраструктури. Попит на нежитлове та інституційне будівництво значно виріс з 2014 року, що було викликано поліпшенням стану податкових та інших надходжень до скарбниці, державним фінансуванням і зниженням цін на будівельну сировину. Це інфраструктурний розвиток, ймовірно, стане послідовним і викличе величезний попит на ринку в найближчі роки.

Потенційні можливості зростання можуть бути продемонстровані по всьому Китаю завдяки зростаючому будівництва об'єктів охорони здоров'я, освіти, роздрібної торгівлі та соціальної інфраструктури. При збереженні нинішніх темпів зростання населення Індія, ймовірно, перевершить Китай до 2022 року. Це в свою чергу викличе величезний попит на будівництво нової інфраструктури для задоволення житлових, комерційних і товарних потреб в країні.

Злиття і поглинання - залишаються головною стратегією зростання на віконному ринку

Для збільшення свого глобального присутності багато транснаціональних компаній використовують стратегії злиття і поглинань. Деякі з відомих гравців, які працюють на ринку вікон і дверей, включаючи JELD-WEN, Inc., ATIS Group, SGM Windows і Performance Doorset Solutions Ltd. (PDS), продемонстрували це в попередні роки. З початку 2021 року на таку угоду націлилися Arbonia і Dovista Group.

Джерело
www.gminsights.com
www.tybet.ru