Вимірювання концентрації газу в склопакетах стає простіше

Фінська компанія Sparklike Oy - лідер галузі в розробці пристроїв контролю газозаполненія склопакетів для вікон і дверей, в кінці 2020 запустила на ринок нову версію аналізатора газів Sparklike Laser Portable ™ 2.0. Використання запатентованого портативного лазерного пристрою, що не потребує впровадження в конструкцію, стало ще простіше і зручніше.

 Sparklik 1

«Робота компанії полягає в створенні аналізаторів, які дозволяють з легкістю вимірювати концентрацію газу, не порушуючи цілісності склопакета. Як лідер галузі ми завжди прагнемо розробляти нові інноваційні продукти, щоб наші клієнти могли легко і швидко контролювати газонаповнення. Тому ми вирішили оновити один з наших пристроїв - Sparklike Laser Portable ™. Ми прислухалися до думки наших клієнтів і захотіли модернізувати наш популярний портативний лазерний пристрій, щоб зробити його використання ще простіше і зручніше. Після ретельних досліджень і розробок ми випустили новий покращений Sparklike Laser Portable ™ 2.0 », - розповів Юкка Маннер (Jukka Manner), генеральний директор Sparklike Oy.

Оновлений аналізатор так само, як і його попередник, дозволяє вимірювати концентрацію газу в однокамерних та двокамерних склопакетах. Крім того, виміри можна проводити через скло з покриттями і багатошарове скло (тріплекс), зберігаючи цілісність виробу. Новітня модель більш компактна і ще простіше у використанні.

Sparklik 3

Фото: Sparklike Laser Portable™ 2.0 более компактен, проще в использовании и более удобен для оператора

«Сьогодні кінцеві користувачі також більш вимогливі і обізнані з вимогами щодо заповнення газом і впливу на енергоефективність. Лазерні пристрої Sparklike дозволяють перевіряти концентрацію газу відповідно до галузевих норм, правил, а також очікуваннями клієнтів, - пояснив Юкка Маннер. - Поверхневі вимірювання і мобільні функції - основні переваги Laser Portable 2.0. Коли необхідна інтеграція в склопакетну лінію і автоматичне вимірювання, ми можемо запропонувати Sparklike Laser Integrated ™ (раніше Online), який заснований на тій же запатентованої технології Sparklike».

Особливості аналізатора Sparklike Laser Portable ™ 2.0

Це портативний пристрій на батарейках заснований на запатентованій лазерної технології (TDLAS). Аналізатор вимірює рівень кисню і обчислює результати, які відображаються у вигляді концентрації аргону, криптону або іншого газу. Дає точні вимірювання використовуваного скла, товщини камер і загальної товщини склопакета.

Sparklik 2

Фото: С помощью Sparklike Laser Portable 2.0 концентрация газа может быть проверена на месте установки стеклопакета

За допомогою Sparklike Laser Portable 2.0 концентрація газу в склопакетах може бути перевірена на виробничій лінії, але також і на місці установки. На відміну від «інвазивного» тестування, виміряні склопакети можуть бути доставлені кінцевому користувачеві.

Новий Sparklike Laser Portable ™ 2.0 більш компактний, простіше у використанні і більш зручний для оператора. Для кращої мобільності на заводах і будівельних майданчиках пристрій інтегровано в міцний корпус з коліщатками і акумулятором. Має менший корпус основного блоку з коліщатками діаметром 150 мм, що полегшує маневрування.

Компактна вимірювальна головка з новим ErgoGrip ™ має три ручки і кнопки запуску, які більш зручні у використанні в різних положеннях виміру. Пристрій дозволяє здійснювати вакуумне захоплення склопакета. При зчитуванні показників запалюється світловий сигнал, а коли він гасне, вакуумне захоплення відпускає виріб.

 

Опціонально доступний зчитувач штрих-коду, завдяки якому не потрібно вручну вводити дані тестованого склопакета, а сканувати їх із заздалегідь підготовлених наклейок з кодами. Опція Wi-Fi дозволяє передавати результати прямо з планшета на комп'ютер (немає необхідності підключати кабель для передачі даних). Також були представлені можливості віддаленого сервісу, завдяки яким можна отримувати технічну підтримку через віддалений доступ.

Джерело sparklike.com, tybet.ru