ШАНОВНІ КОЛЕГИ, ЧИТАЧІ ТА ДРУЗІ!

2020 рік закінчився. Традиційно взимку ми робимо підсумки, спілкуємося, обговорюємо і будуємо плани. Про все це в номері, який ви тримаєте в руках.

 

sergey kojevnikovПочнемо с найголовнішого. Аналітика

Топовим матеріалом цього номеру є комбінований Круглий стіл на тему «Підсумки віконного року 2020. Дистанційні продажі. Дефіцит персоналу. Сегментація ринку». Ми постійно експериментуємо з форматами, робимо повноцінні опитування для аналітики та обговорення, додаємо шорт-питання для інфографіки та аналізу (остання вибірка 500+ користувачів).

В результаті маємо ґрунтовні думки учасників ринку, а також цікаві статистичні зрізи та цифри, стосовно ситуації на ринку. Це більше стосується гострих конкретних питань, які є, але обговорювати їх немає сенсу, тому шо відповіді «закриті»: так, ні чи подібні, але в результаті маємо цікаві дані.

І якщо поєднати разом аналітику та цифри, і при цьому дізнатись які стратегії застосовували досвідчені компанії та топ-менеджери, з якими складнощами зіткнулись і як іх вирішували – стає легше робити висновки стосовно власного бізнесу.

У обговоренні брали участь абсолютно різні компанії, як постачальники і виробники вікон, та склопакетів, так і звичайні дилери, основна робота яких продавати вікна кінцевому споживачу. Матеріал вийшов майже на десять сторінок, сподіваємось вам буде цікаво.

Далі нормативне регулювання

Чи знаєте ви, що саме зараз відбувається публічне обговорення Проєкту нового ДБН В.2.6-31:20ХХ? Тобто іншими словами, саме зараз вирішується яким буде основний документ для будівельного, зокрема віконного ринку!

Вважаємо, що більшість учасників віконного ринку не в курсі таких подій. Саме для них, а також для тих хто можливо чув, але не бачив присвячується наш матеріал: «Проєкт нового ДБН В.2.6-31:20ХХ. Інтерв’ю з одним із авторів документу та його аналіз у площині віконного ринку».

Ми дійсно прорвались у досить щільний діловий графік пана Генадія Григоровича Фаренюка на інтерв’ю. Задача була детально розпитати його як основного автора даного проєкту ДБН про те, що чекає віконний ринок після прийняття цього ДБН, дізнатись про основні відмінності від діючого закону, поговорити про перспективи і розкрити ще багато інших цікавих питань.

Конденсат

Статей про конденсат написано досить багато, як у мережі, так і в нашому журналі. АЛЕ. До даного матеріалу ми підійшли досить прискіпливо і різнопланово. Поставили задачу, розібратись з усіма видами конденсату, тому що 99% матеріалів стосуються тільки конденсату на внутрішній поверхні склопакету.

А як бути з тим, що в середині, або ще гірше. Як бути з тим, що зовні? Чи це проблема і рекламація постачальника, чи «головна біль» замовника? Хто повинен відповідати в таких випадках? На всі ці та інші питання ми надали ґрунтовні відповіді, підкріплені навіть статистичними даними із курсу теплофізики.

Інтерв’ю

Їх ніколи багато не буває. Тому що це насамперед живе спілкування, тому що це актуальна інформація з перших вуст і частіше всього від перших осіб. В цьому номері іх шість!
One more thing… (с)

Коли звучала ця фраза із вуст Стіва Джобса, це означало, що зараз буде щось цікаве і сенсаційне. Так, і є!

Хочемо декілька слів сказати про WINDO KYIV Conference online – онлайн івент, який пройшов 10 лютого 2021 року, і який наробив стільки галасу, позитивного та вдячного галасу, на віконному ринку України. Це був інформаційний стартап, який пройшов під егідою виставки WINDO KYIV, що була перенесена на 2022 рік у зв’язку із пандемією COVID-19.

Хочемо сказати, що WINDO KYIV Conference online – це тільки початок хвилі якісного контенту, якого так не вистачає ринку. І ми будемо цей контент генерувати та створювати безперервно, і з кожним разом все якісніше та цікавіше. Ідей повно, сили та досвід вже є.

Так що чекайте скоро на продовження – WINDO KYIV Conference online 2.0.


З повагою,
головний редактор
Сергій Кожевніков

 Оконные Технологии® № 81 (2021)