Світовий рекорд в склінні

Нова лабораторія дизайну WAGNER Design Lab поєднує в собі архітектуру і технології на найвищому рівні. Цим проектом за участю німецької компанії sedak переглядаються межі можливого в області скління. У ньому були використані найбільші в світі склопакети, які вже внесені в Книгу рекордів Гіннеса.

WAGNER Design c

Фото: Titus Bernhard Architekten BDA. Проект WAGNER Design Lab лауреат премії German Design Award 2020

Інсталяція склопакетів проводилася рівно рік тому, в березні 2020 року, а сам об'єкт був відкритий влітку 2020. Ще до завершення проект WAGNER Design Lab був удостоєний премії German Design Award 2020.

Поєднання високих технологій та архітектури

Об'єкт WAGNER Design Lab виробника меблів Topstar / Wagner в Лангеннойфнахе (Баварія, Німеччина) - це лабораторія дизайну і виставковий зал стільців та інших меблів для сидіння. Концепція архітектора Титуса Бернхарда (Аугсбург): кубоід, дві протилежні довгі сторони якого роблять його повністю відкритим без візуальних перешкод завдяки значному розміру скляних панелей.

Споруда, що грунтується на тонких сталевих опорах, здається, парує над існуючою будівлею, колишньою резиденцією родини Вагнерів. Це враження підсилюють два скляних фасади по довгій стороні площею майже 120 квадратних метрів, кожен з яких складається тільки з двох склопакетів. При довжині близько 20 метрів на сьогоднішній день це найбільші скляні панелі, коли-небудь використовувалися в будівництві в усьому світі.

WAGNER Design 1 c

Фото: Titus Bernhard Architekten BDA. Лабораторія дизайну WAGNER - вид зсередини

Два фасади своїми чотирма гігантськими скляними панелями виробляють приголомшливе враження навіть на експертів будівельної галузі. Розмір кожного з склопакетів складає близько 3,51 х 20 м. У цілому 233,6 квадратних метра скла на довгих сторонах кубоіду візуально відкривають будівлю, створюючи ідеальний простір для експонатів.

«Архітектура WAGNER Design Lab чітко відображає високі стандарти дизайну бренду. Елегантний, непідвладний часу дизайн - прозорий, відкритий, легкий, що приємно вабить », - коментує розробник проекту Titus Bernhard Architekten.

Сусідський симбіоз

Німецький виробник sedak (Герстхофен) поставляє скляні панелі розміром до 3,6 x 20 метрів, які на сьогоднішній день визнані найбільшими в світі. Для виробництва скла великогабаритних форматів компанія розробила власне унікальне обладнання.

Завдяки цьому вражаючу архітектуру зі склом екстремально великого формату тепер можна побачити не тільки в мегаполісах, що доводить нова лабораторія дизайну виробника меблів для сидіння Wagner.

WAGNER Design 2 cФото: sedak. Встановлення склопакетів на об'єкті WAGNER Design Lab

«До сих пір знакові будівлі з великими площами скління будувалися в основному в США, Саудівської Аравії та інших частинах Азії. Ми раді, що зараз отримуємо все більше замовлень від місцевих компаній, - розповів Бернхард Вех (Bernhard Veh), керуючий директор sedak. - І тепер навіть з'явився об'єкт в безпосередній близькості від нашої штаб-квартири.

Після торгово-виставкової вежі з 17-метровим склінням у Франкфурті шоурум WAGNER Design Lab - це другий проект за короткий час, в якому для будівництва в Німеччині використовувалося великогабаритне скло ».

Компанія sedak виготовила для нового виставкового залу чотири двокамерних склопакета, кожен розміром 3,51 х 20 метри. Склопакети виготовлені з подвійного термозміцненного багатошарового скла з теплозахисних покриттям і SG-прошарком.

Вони створюють дві скляні поверхні площею 117 квадратних метрів, кожна з яких має тільки один стик. Лабораторія дизайну Вагнера - перша в світі конструкція зі склом такого великого формату.

Робити великі справи разом

Проект розроблявся у тісній співпраці між компаніями під девізом «Робити великі справи разом». Своєю лабораторією дизайну Вагнер переконливо демонструє, що сила спільних інновацій може привести до виняткових результатів. Дві новаторські компанії середнього розміру об'єднує не тільки близькість їх розташування.

WAGNER Design 3 cФото: sedak. Монтаж великогабаритних склопакетів на фасаді WAGNER Design Lab

«Маючи схожим баченням і сміливістю, компанії можуть разом створювати грандіозні речі. В даному випадку великі скляні панелі - в прямому і переносному сенсі - уособлюють цю головну ідею проекту», - пояснив Пітер Вагнер (Peter Wagner), керуючий директор і співвласник меблевої компанії.

Таким чином, скляні фасади і представлені ​​за склом меблі гармонійно поєднуються один з одним. Висока прозорість фасаду створює відчуття ексклюзивності і максимальної відкритості - це враження також відбивається на меблях і підкреслює стандарт якості Wagner.

WAGNER Design 4 cФото: sedak. (Зліва направо) Бернхард Вех (керуючий директор sedak), Петер Вагнер (керуючий директор і співвласник Wagner) і Тітус Бернхард (Titus Bernhard Architekten BDA) під час скління WAGNER Design Lab

Важливим аспектом, крім виробництва, був монтаж такого масштабного скління. Перша з чотирьох фасадних панелей встановлена ​​4 березня 2020 року. Як відзначили в компанії, для sedak це стало важливою віхою.

Самі великогабаритні склопакети були успішно встановлені на майданчику в Лангеннойфнахе завдяки технічним ноу-хау і великої спритності бригади інсталяторів.

 

Джерело: sedak, tybet.ru