Європейські галузеві асоціації закликають субсидувати заміну вікон

ЄВРОПЕЙСЬКІ ГАЛУЗЕВІ АСОЦІАЦІЇ ЗАКЛИКАЮТЬ СУБСИДУВАТИ ЗАМІНУ ВІКОН ‼️

 

 

 

subsidijaМожливо і нам потрібно впроваджувати якись діі для збереження галузі? Асоціація учасників ринку вікон та фасадів?

ГРОШІ З ЄВРОПЕЙСЬКОГО ФОНДУ РЕКОНСТРУКЦІЇ ПОВИННІ БУТИ ВИКОРИСТАНІ ДЛЯ ПІДТРИМКИ ЗАМІНИ ВІКОН - така вимога була висунута європейськими галузевими організаціями.

На їхню думку, прискорена модернізація скління існуючого житлового фонду дозволить домогтися довгострокової економії енергії і рухатися до кліматичної нейтральності, при цьому помітно покращуючи якість життя людей і підтримуючи відновлення найважливішого сектора економіки ЄС.

Галузеві союзи та асоціації в Європі, такі як #EuroWindoor , #ARGE , #European_Aluminium , #EPPA , ES-SO і Glass for Europe, звернулися до урядів європейських країн. Організації закликають в рамках національних планів реконструкції житлового фонду включити держпідтримку заміни вікон.

Нові енергоефективні вікна є ключовим продуктом в плані сталого і екологічного відновлення. Завдяки сучасним виробам буде легше домогтися кліматичної нейтральності, так як знизяться витрати на опалення.

Організації вважають, що виділення коштів в національних планах реконструкції на реновацію і заміну вікон - простий і відносно дешевий спосіб зробити будівлі в Європейському Союзі енергоефективними. Модернізація повинна проводитися з використанням продуктів, які підвищать енергоефективність будівель, і такий ремонт повинен фінансуватися державою.

Сучасне вікно в поєднанні з сонцезахисними системами і склопакетами певного призначення не тільки поліпшить теплоізоляцію будівлі, але і вплине на комфорт і здоров'я його мешканців.

Бертран Казес (Bertrand Cazes), голова асоціації виробників скла Glass for Europe: «Встановлення спеціальних заходів в проектах в рамках National Recovery Plans для заміни неефективних вікон - це розумний і простий крок, щоб зробити будівлі ЄС більш енергоефективними і обмежити викиди CO2.

Довготривалої економії енергії можна було б швидко домогтися, якби національні плани реновації та модернізації будівельної інфраструктури передбачали підтримку впровадження високоефективних вікон, оснащених правильною комбінацією скління ».

Франк Коос (Frank Koos), глава асоціації вікон і дверей EuroWindoor: «Щоб досягти амбітних кліматичних цілей Європейської комісії, необхідні більш високі темпи ремонту, що найменше, на 2% в будівельному секторі. При заміні вікон як захисної конструкції будівлі ми в першу чергу керуємося принципом ефективності. Енергетичне оновлення може бути викликано тільки фінансовими стимулами і поступовим введенням обов'язкових мінімальних стандартів енергоефективності ».

Енн Ван Ейкен (Ann Van Eycken), генеральний секретар європейської організації з систем сонцезахисту ES-SO: «Встановлення вікон з високими експлуатаційними характеристиками відповідає очікуванням сьогоднішніх споживачів щодо більш комфортного і здорового внутрішнього простору.

Нові вікна в поєднанні з розумними функціями, такими як динамічний затінення від сонця, смарт-скло, сонцезахисне скло, необхідні для комфорту людей в енергоефективних і здорових будівлях».