EVB придбала п’ятиосьовий обробний центр AXEL 5. Аналогів цієї моделі в Україні немає

В рамках стратегії розвитку EVB продовжує збільшувати виробничі потужності. Парк обладнання компанії поповнився обробним центром AXEL 5 італійського виробника FomIndustrie.

 

FOM AXEL 5 01 c“На логотипі цього виробника зображено літак, що йде на зліт, так як це обладнання використовується для виготовлення не тільки фасадних та віконних конструкцій, але й в авіабудуванні (Airbus, Boeing). Це ― ознака дуже високої якості й точності обладнання”, ― говорить Максим Свинаренко, представник FomIndustrie в Україні.

Раніше частина процесів створення конструкцій та модульних елементів з алюмінієвого профілю здійснювалася на чотирьохосьовому обробному центрі SBZ 140 (Elumatec, Німеччина). Особливість станка FOM AXEL 5-100 полягає у наявності п'ятої інтерпольованої осі. Вона дозволяє обробляти заготовку за віссю С від -10° до +370° та за віссю D від -10° до +190° із можливістю роботи на двох станціях (маятниковий режим), або ж роботи з кількома заготовками на двох станціях за запитом.

FOM AXEL 5 02 cКрім того, AXEL 5 здійснює порізку пиляльним диском діаметром 500 мм, що входить до магазину інструментів на 20 позицій, профілів до 560 мм завширшки під кутом 90° та під будь-яким кутом профілів до 410 мм завширшки із вертикальним робочим ходом до 360 мм. Це дозволяє оперативно виготовити найважчі та найелегантніші елементи з усіх існуючих на ринку алюмінієвих профільних систем.

FOM AXEL 5 03 cОбробний центр AXEL 5-100 обладнаний ЧПК та програмним забезпеченням FSTCAM 4, розробленим компанією FomIndustrie. Для оперативнішого та безпомилкового переходу від 3D-моделі, створеної конструктором, до виробництва центр було доукомплектовано новим програмним продуктом SolidPlus. Він імпортує тривимірні креслення, створені із допомогою програм тривимірного CAD, що дозволяє використовувати креслення із розмірами. Більше немає потреби повторно креслити заготовку із допомогою програмного забезпечення робочого центру: SolidPlus розпізнає та оброблює всі дані (профілі, довжини та кути різки, операції обробки, інструменти) перед їхньою автоматичною передачею в CAM станка).

FOM AXEL 5 04 cМаксимально можлива кількість дій, що виконується обладнанням, автоматизована та контролюється на кожному етапі з дисплею мобільної консолі управління. На центрі встановлено електрошпиндель HSK E 63 потужністю 16 кВт, який крутиться зі швидкістю до 18 000 обертів/хв., що дозволяє виконати сверлення та фрезеровку не лише алюмінієвих, але й сталевих профілів будь-якої товщини, забезпечуючи при цьому високі темп та якість обробки виробу.

FOM AXEL 5 05 c“Потреба в надійних віконних, дверних, фасадних конструкціях та модульних елементах зростає щодня. Задачі, що стоять перед нами, стають все важчими, а конструкції ―цікавішими. Тож інвестиції в інноваційне обладнання, яке є сьогодні лише у нас, дозволять нам ще оперативніше та якісніше дотримуватися зобов'язань, які ми маємо перед клієнтами і в Україні, і за її межами”, ― говорить Володимир Булавенко, директор із розвитку EVB.

     Як працює FOM AXEL 5:   vimeo.com

Контакти для ЗМІ:
Олена Луцька
PR Manager
+380503474493
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
evb.ua