ClimaTrend Style – дерев'яні вікна за мірками XXI століття

Протягом останнього 10-річчя в сегменті дерев'яних вікон не було запропоновано дійсно проривних рішень. У 2020 році компанія LEITZ переломала цей тренд, представивши свою нову розробку ClimaTrend Style.

 

 climatrend style 1 c

Дана віконна система є найсучаснішою на ринку світлопрозорих конструкцій і вигідно відрізняється від інших в частині енергоефективності, світлопропускної здатності, естетичності і міцності. В Україні на сьогодні цю систему першим освоїло ТОВ «АЛЬТЕН-ІНВЕСТ» і виробляє на найсучаснішому обладнанні компанії WEINIG.

Вікна ClimaTrend Style – відповідь на сучасні архітектурно-будівельні тренди

Завдяки інноваційним технологіям вікна стають все більш вагомим елементом будівлі з багатьох точок зору. Саме вони сильно впливають на естетику фасаду, формують атмосферу в інтер'єрі і забезпечують оптимальний тепловий комфорт в будинку.

Сучасні тенденції пред'являють до світлопрозорих конструкцій особливі вимоги і в авангарді архітектурних рішень виділяються:

climatrend style 2Вікна розміру XXL. Панорамні вікна – це сильний тренд, який вже кілька років панує в архітектурі. Воно й не дивно: суцільноскляні широкоформатні склопакети, вбудовані в вузькі профілі, додають об'єкту легкості, оптично збільшують інтер'єр і пропускають максимальну кількість природного світла.

Дерево – це матеріал з дуже хорошою структурною міцністю, який відмінно витримує перепади температур. Тому з нього можна робити вікна і двері великих розмірів, наприклад, на всю висоту або ширину стіни, настільки популярні в сучасних житлових будинках.

Максимальні розміри вікон ClimaTrend Style: ширина стулки по фальці – 1725 мм, висота стулки по фальці – 2800 мм. За рахунок більш тонких рам забезпечується світлопропускання вище на 14%, ніж у аналогічних конструкціях тієї ж площі.

Енергоефективність та екологічність. Сучасні стандарти – це не тільки естетика, але і високі технічні параметри. Одними з найважливіших вимог до вікон є енергоефективність конструкцій та екологічність застосовуваних матеріалів.

Цим вимогам якнайкраще відповідає дерево. Більшість інвесторів, які будують будинки або замінюють застарілі вікна, обирають енергозберігаючі моделі. Завдяки склопакетам останнього покоління і інноваційним рішенням вікна цього типу випускають назовні мінімум нагрітого повітря, що знижує втрати енергії.

Енергозберігаючі та пасивні вікна забезпечують оптимальний тепловий комфорт усередині будинку незалежно від погодних умов. Товщина рами ClimaTrend Style може варіюватися від 90 до 118 мм, а товщина склопакетів від 32 до 56 мм. Вироби забезпечують дуже високі теплові характеристики, що дозволяють їх застосування навіть в пасивних будинках.

climatrend style 3Алюмінієві рами. До недавнього часу більшість людей встановлювали в житлових будинках вікна з ПВХ або дерева. Сьогодні алюміній – один з найпопулярніших матеріалів. Алюмінієві вікна легкі, стійкі до механічних пошкоджень і зовнішніх чинників, а підтримувати їх в бездоганній чистоті досить просто.

Однак алюміній навіть в «теплом» виконанні досить холодний матеріал при дотику. Тому розробники дерев'яних вікон запропонували своє тлумачення даного тренду, почавши виготовляти дерево-алюмінієві конструкції.

Це дозволило поєднати переваги обох матеріалів в одному продукті: дерево з боку інтер'єру – забезпечує бездоганний дизайн і тепло, а алюміній зовні – відмінні захисні властивості від зовнішніх чинників, не знижуючи естетичний потенціал.

ТОВ «АЛЬТЕН-ІНВЕСТ» пропонує алюмінієві оправи для дерев'яних вікон в різноманітній кольоровій гамі. Моделі антрацитового, бордового, темно-синього, чорного і сірого кольорів особливо добре гармонують з останніми архітектурними тенденціями.

Нескладно помітити, що вікно ClimaTrend Style ідеально вписується в переважаючі на ринку архітектурні тенденції, а також відповідають найвищим технічним вимогам до світлопрозорих огороджувальних конструкцій.

climatrend style 4Переваги віконних систем ClimaTrend Style:

Максимальна ефективність

• Високі теплові характеристики енергоефективності – Uw = 0,65 Вт / (м 2 К) - дозволяють використання даних віконних систем в енергопасивних будинках.
• Тонші рами забезпечують збільшену на 14% світлопропускну здатність вікон.
• Високий рівень захисту від шуму, вітру і злому.
• Підвищена ремонтопридатність.

Неперевершена якість

• Використання високоякісної сировини для виготовлення віконних конструкцій.
• Висока точність обробки деревини завдяки використанню сучасного обладнання та інструментальних систем ProfilCut від компанії Leitz.
• Висока міцність з'єднання деталей завдяки унікальній технології PlugTec.

Екологічність

• Застосування тільки екологічно безпечних, сертифікованих відповідно до європейських норм матеріалів.
• Можливість вторинної переробки.

Елегантний дизайн

• Рама і стулки вікна з внутрішньої сторони знаходяться в одній площині.
• Відсутність штапиків, силікону і видимих елементів фурнітури з внутрішньої сторони вікна.
• Комбінація матеріалів дерево / дерево і дерево / алюміній.
• Можливість комбінації різних порід деревини (сосна, ясен, дуб) і використання термодревесини.
• Фарбування зовнішніх і внутрішніх частин вікна в різні кольори.

climatrend style 5Разом з Leitz прискорюємо розвиток віконного виробництва

Кожен, хто в епоху зростаючої конкуренції хоче мати перевагу вже на етапі планування виробництва, може розраховувати на підтримку інноваційної технічної думки німецької компанії Leitz.

Як компетентний партнер, який працює на ринку вже 145 років, виробник прецизійних інструментів промислової обробки деревини пропонує індивідуальні рішення для кожного проєкту, а також економічні комплекти, які використовуються в процесі виробництва сучасних вікон і дверей.

Компетенції компанії видно в безпрецедентній різноманітності профільних інструментальних систем, що відповідають всім очікуванням клієнтів. Постійно вивчаючи ринкові тенденції, перебуваючи в постійному контакті з дослідницькими інститутами, виробниками фурнітури і ущільнювачів, Leitz точно знає, на що важливо звернути увагу в процесі виробництва вікон. Завдяки отриманим знанням компанія розробляє власні віконні системи, а набутий досвід передає своїм клієнтам.

climatrend style 7Однією з останніх розробок бренду є система ClimaTrend Style – надто вигідне рішення, яке відповідає високим вимогам ринку з точки зору дизайну і функціональності. Фахівці Leitz приділили особливу увагу ефективному виробництву на верстатах з ЧПУ.

Завдяки модульній структурі цієї системи не має значення, чи виробляє компанія в даний час вікна дерево-алюмінієві або дерев'яні. Конструктивні елементи можуть бути виконані в обох концепціях з використанням одних і тих же інструментів. Гарантована завдяки цьому економія матеріалу, інструментів і часу на переналагодження робить систему ClimaTrend Style надзвичайно економічною.

Висока точність обробки деревини можлива завдяки використанню нового покоління інструментальних систем ProfilCut. По суті, система ProfilCut Q встановлює нові стандарти якості різання. Варіант Premium дозволяє різання зі швидкістю до 120 метрів в секунду, і значення цього параметра на даний момент є найвищим на ринку.

Найвища швидкість різання дозволяє використовувати набагато вищі швидкості подачі, що означає для виробника значне підвищення продуктивності з тією ж кількістю зубців. Крім того, надзвичайно висока точність обертання в поєднанні з вищезазначеними високими швидкостями різання і подачі призводить до помітного поліпшення якості поверхні.

З іншого боку, нова система голів ProfilCut Q Diamond, яка фактично є піонером на ринку, встановлює нові критерії обробки дерев'яних профілів. Унікальне поєднання надлегкого алюмінієвого корпусу і алмазних дисків фіксованого діаметру, які можна заточувати кілька разів, гарантує максимальну продуктивність і значно більш високу рентабельність.

У свою чергу, система інструментів для кутового з'єднання PlugTec поєднує в собі переваги з'єднання «шип-проушина» з класичною системою дюбельного з'єднання. Довгий час це надзвичайно стабільне рішення можна було виготовити тільки вручну.

Консультуючись з машинобудівниками, Leitz розробила конструкцію, яка зробила з'єднання PlugTec можливими на верстатах з ЧПУ. З'єднання даного типу схвалено для використання у виробах вищої вагової категорії, тобто від 180 кг. Це робить його ідеальним рішенням для проєктувальників вікон, архітекторів і інвесторів в будівництво за мірками XXI століття.

climatrend style 8Сучасні вікна починаються з високотехнологічного обладнання

Продукція ТОВ «АЛЬТЕН-ІНВЕСТ» проводиться на найсучаснішому обладнанні WEINIG, світового експерта в області верстатобудування. Компанія розробляє і поставляє широкий спектр рішень – від окремих верстатів до виробничих ліній «під ключ».

WEINIG може знайти належне оснащення для будь-яких вимог при оптимальному поєднанні кращих компонентів, найвищого рівня якості, економічності і безпеки. Зокрема, для виготовлення вікон ClimaTrend Style застосовані:

5-осьовий деревообробний центр PRO-MASTER 7225 виробництва компанії HOLZ-HER GmbH (входить до складу WEINIG).

Дане обладнання відкрило зовсім новий вимір для віконного виробництва в контексті обробки масиву деревини і пластика на верстатах з ЧПУ. Діапазон продуктивності 5-осьової обробної головки з ЧПУ може модульно адаптуватися до всіх умов експлуатації за допомогою різних варіантів консольного столу.

Серцем верстата є компактна, потужна і повністю інтерполірована обробна головка з приводом від карданного валу, яка здатна працювати зі швидкістю до 24 000 об / хв і розрахована на великі навантаження завдяки керамічним підшипникам та рідкому охолодженню. Особливістю шпинделя потужністю 17 кВт (S6) є технологія PRO- TORQUE, яка забезпечує надзвичайно високий крутний момент завдяки автоматичному механічному блокуванню осей A і C.

Чотирьохсторонній стругальний верстат Cube Plus. Прогрес завжди був відмітною рисою WEINIG. Яскравим прикладом успішної концепції спрощення обробки деревини є компактний чотирьохсторонній стругальний верстат Cube Plus, який, зберігаючи інтуїтивно зрозуміле управління, робить стругання простим і в десять разів швидшим, ніж звичайні стругальні й рейсмусні верстати.

Завдяки корпусу з інноваційного композитного матеріалу Cube Plus працює за принципом «PLUG and PLAY»: встановіть, включіть і вперед. Машина налаштовується повністю автоматично, оператору потрібно тільки ввести остаточні розміри виробу.

Сенсорний екран 10 дюймів робить це можливим. Передова технологія WEINIG гарантує високу продуктивність навіть при невеликому поперечному перерізі, високу стабільність виробництва і зниження робочого навантаження. Новий тип інструментів EasyLock тепер також значно знижує рівень шуму. Завдяки цьому Cube Plus простий у використанні з мінімальними зусиллями і є ідеальним станком для чотирьохстороннього стругання.

АЛЬТЕН-ІНВЕСТ – європейський підхід до якості вікон

Вікно за мірками XXI століття – це складна інженерна система, у виготовленні якої треба брати до уваги безліч чинників. Високий стандарт дерев'яних вікон, перш за все, визначається типом обладнання, інструментів і відмінною якістю матеріалів, які використовують при їх виробництві.

Тому ТОВ «АЛЬТЕН-ІНВЕСТ» робить ставку тільки на перевірених авторитетних постачальників, використання сертифікованих матеріалів, покриття і фурнітури.

Дерев'яні вікна виробляються з дотриманням технологій відповідно до стандартів безпеки, що діють в будівельному законодавстві України і Європейського Союзу. Всі роботи на підприємстві виконуються на основі системи менеджменту якості ISO 9001: 2000, а якість продукції підтверджена відповідними технічними допусками.

Висока надійність і якість продуктів лінійки ClimaTrend Style також відзначені маркуванням СЕ, відповідно до стандарту EN14351-1.

«ТОВ «АЛЬТЕН-ІНВЕСТ» є надійним діловим партнером, який пропонує дерев'яні вікна найвищої якості. Ми виробляємо типові і нестандартні конструкції будь-якої форми, розміру і колористики, виконуємо замовлення як індивідуальних клієнтів, так і підприємств та установ. Як гнучка компанія ми можемо адаптуватися до вимог і потреб наших клієнтів, пропонуючи широкий спектр технічних рішень.

Великий вибір кольорів і декорів дає необмежені можливості при створенні унікальних столярних виробів. Впроваджуючи інноваційні технології, новаторські розробки і системи, ми намагаємося бути максимально корисними для наших споживачів і міняти їх погляд на те, якими мають бути вікна XXI століття», – підкреслив генеральний директор компанії Олександр Козирєв.

climatrend style kontakty

 Оконные Технологии® № 81 (2021)

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: