ClimaTrend Style – дерев'яні вікна нового покоління

Ринок дерев’яних вікон – це досить нішова і дуже специфічна частина віконного ринку України. Для того, щоб почати працювати на ринку дерев’яних вікон потрібен не аби який досвід і розуміння, що таке деревообробка взагалі.

 

leitz 1 c«АЛЬТЕН-ІНВЕСТ» – новий гравець в цьому елітному дивізіоні і нам стало цікаво, що послужило причиною занурення в цей бізнес. Ми поспілкувалися із керуючим партнером компанії Олександром Друговим (на фото зліва – ред.), який нам розповів про етапи становлення, принципи та технологічні особливості компанії «АЛЬТЕН-ІНВЕСТ».

leitz 2 cWT: Пане Олександре, розкажіть, будь-ласка, про ваш особистий досвід у бізнесі і як саме ви потрапили у деревообробку?

Моя особиста історія та професійне знайомство із сировиною відбулося приблизно 15 років тому, коли я почав працювати у лісовому господарстві. Після отримання певного досвіду по роботі із первинної обробки деревини я вирішив професійно розвиватися в цьому напрямку і через декілька років ми відкрили меблеве виробництво.

Основним напрямком цього виробництва було виготовлення меблів із цільної деревини. Так з’явився бренд Aledro, під яким ми протягом майже 10 років успішно виготовляли унікальні нішові меблі, спальні, сходи, меблі під старовину, елементи інтер’єрів та інші речі із різних порід деревини.

За цей час нам вдалося дуже щільно розібратись у всіх тонкощах, аспектах обробки деревини, сушки, правильного фарбування та інших нюансах, що стосуються деревообробки. Але я розумів, що потрібно рухатись далі і шукати нові ринки та нові перспективи.

leitz 3 cWT: Що саме вплинуло на ваше рішення розглянути варіант виробництва саме дерев’яних вікон? Це досить складний і недешевий проєкт для входу в бізнес.

Так, ви абсолютно праві. Можу сказати, що випадок вплинув на моє рішення займатись дерев’яними вікнами. В процесі виробництва меблів у нас з’явився цікавий та важливий клієнт. Компанія «АЛЬТЕН-ІНВЕСТ» – це компанія, яка вже близько 10-ти років займається «зеленими енергетичними технологіями», зокрема – відновлювальною електроенергетикою.

leitz 4 cПринципи та філософія компанії, що базуються на «eco» технологіях, енергозберігаючих технологіях, максимально доповнювали наш деревообробний бізнес. І, як це найчастіше відбувається, за чашкою кави ми з тоді вже майбутніми партнерами прийняли рішення піти далі у напрямку деревообробки і відкрити більш технологічний бізнес – виробництво елітних дерев’яних вікон.

WT: З чого вирішили почати?

Для побудови успішного бізнесу ми вирішили поєднати сміливі амбіції та фінансові можливості одного партнера та великий досвід, знання у деревообробці та бажання рухатись вперед іншого партнера. Ми розуміли, що такий союз однозначно заряджений на успіх.

Стосовно вибору обладнання, тут все було досить просто. Ми маємо досить великий досвід у меблевому виробництві, де використовуємо обладнання всесвітньовідомої і дуже надійної німецької компанії Weinig AG. Наш вибір пав на 5-осьовий деревообробний центр PRO-MASTER 7225 виробництва компанії HOLZ-HER GmbH (входить до складу WEINIG), одного з найвідоміших виробників обладнання для деревообробки.

Це зовсім новий вимір в обробці деревини на верстатах з ЧПУ. Вартість таких верстатів досидь висока, але ми розуміли: необхідно інвестувати кошти в якісне обладнання, в іншому випадку розпочинати цей бізнес просто немає сенсу. У 2019 році ми відвідали компанію Weinig AG, де нам презентували дану модель і всі її можливості. Питань фактично не виникло, і ми прийняли рішення інвестувати саме в цей деревообробний центр.

Далі стало питання вибору віконної системи і інструменту для її виготовлення.
І тут знову ж таки досвід нам підказував, що у цьому напрямку є декілька топових компаній, які виробляють найкращий інструмент. Однією з таких компаній є відомий європейський бренд LEITZ. Саме компанія LEITZ у 2018 році презентувала свою абсолютно нову систему дерев’яних вікон – ClimaTrend Style.

Для виготовлення «ідеальної» заготовки для вікон було також придбано чотирьохсторонній стругальний верстат Cube Plus виробництва також компанії WEINIG.

Отже сьогодні ми укомплектовані максимально сучасним інноваційним обладнанням з широкими можливостями і унікальною точністю обробки всіх елементів вікна.

Все це знаходиться у новому сучасному виробничому приміщенні, із потужними системами вентиляції, опалення та зволоження, де працюють досвідчені майстри своєї справи. Люди, які не один рік мали справу з обробкою деревини.

WT: Дійсно, обладнання яке ви підібрали, на сьогодні мало в кого є на виробництві. Розкажіть в чому ж унікальність технології ClimaTrend Style?

Якщо зовсім коротко, то основними перевагами вікон системи ClimaTrend Style є відмінні теплозберігаючі властивості, значно збільшена (на 14%) у порівнянні з іншими віконними системами світлопропускна здатність, високий рівень захисту від шуму, вітру і злому. Загалом технічні рішення, що використовуються у даній системі, відповідають вимогам до вікон, які будуть актуальні і через п’ять або десять років.

WT: Що можете сказати про зовнішній вигляд таких вікон?

Конструкція вікон ClimaTrend Style відрізняється сучасним дизайном та естетичною простотою. Зокрема рама і стулки вікна з внутрішньої сторони знаходяться в одній площині, з внутрішньої сторони вікна відсутні штапики і елементи фурнітури.

Також завдяки конструктивним особливостям у різних елементах вікна можливе одночасне використання як різних порід деревини, так і використання термічно обробленої, найбільш стійкої до впливу зовнішнього середовища, деревини, яка, серед іншого, додає вікнам ще більш привабливий зовнішній вигляд.

Широке поле для різноманітних дизайнерських рішень створює можливість фарбування зовнішніх і внутрішніх частин вікна в різні кольори. На окрему увагу (як у плані зовнішнього вигляду, так і практичності експлуатації) заслуговує можливість поєднання деревини з алюмінієвими деталями.

WT: При виготовленні вікон ви використовуєте Static Direct Glazing. Розкажіть більш детально про цю технологію.

Так, у своєму виробничому процесі ми використовуємо технологію сухої вклейки Static Direct Glazing (SDG®) від компанії Lohmann. Суть цієї технології полягає в тому, що
склопакет кріпиться безпосередньо до віконної стулки за допомогою клейкої стрічки.

leitz 5 cСтрічки, що застосовуються у даній вклейці мають високу початкову липкість до скла, рівномірно розподіляють навантаження в конструкції віконної рами, стійкі до екстремальних температур, УФ-випромінювання, старіння і до інших погодних впливів.

Вікна, склопакети у яких вклеєні за допомогою цієї технології, відповідають класам зламостійкості RC2 і RC3 в залежності від конфігурацій. Різні варіанти були сертифіковані ift Rosenheim і PfB відповідно до стандарту DIN EN 1627.

Застосування стрічок SDG® дозволяє віконну конструкцію зробити більш жорсткою і стабільною, кутові навантаження розподіляються по всьому периметру вікна. Особливо це важливо для стулок, що відчиняються.

leitz 6 cКрім вищеназваних переваг стрічка SDG® легко і швидко наноситься замість силікону і дистанційних стрічок, без застосування дорогого устаткування. Час для затвердіння такій стрічці не потрібний, конструкція готова до зберігання, монтажу або перевезення відразу після вклеювання склопакету. У разі розбиття склопакету таке вікно залишається легко ремонтується в короткі терміни.

WT: При виробництві своїх вікон ви також поєднуєте дерево з алюмінієвим профілем. Розкажіть, будь ласка, про переваги та особливості застосування таких технологій.

У будь-якому дерев’яному вікні найбільш частого та ретельного догляду потребує його зовнішня частина. Вона сильніше за все страждає від впливу зовнішнього середовища. Саме цю проблему, на мій погляд, дозволяє вирішити застосування зовнішніх алюмінієвих накладок.

Виникає органічне поєднання високих енергоефективних характеристик дерев’яного вікна із практичністю алюмінієвої частини: простота монтажу, необхідність мінімального догляду, висока ремонтопридатність, привабливий зовнішній вигляд, можливість поєднання з іншими необхідними елементами віконних конструкцій, наприклад – водовідливами.

Також би зазначив, що алюмінієві віконні накладки – це досить складна з інженерної точки зору конструкція, де все має значення: форма, ущільнення, з’єднання елементів конструкції в залежності від конфігурації вікна, дренажі і багато іншого.

leitz 7 cЗрозуміло, що за таких умов виготовленням подібних алюмінієвих конструкцій під силу лише спеціалізованим підприємствам. В цьому напрямку нами налагоджено тісну співпрацю з польською компанією Aluron, досидь відомим виробником алюмінієвих профілів та виробів з них. Саме Aluron запропонувала лінійку рішень Aluron Gemini QuadratCTS для системи ClimaTrend Style. Зрозуміло, що дерев’яні вікна – це не серійна продукція.

Кожне замовлення, що надходить від покупців, має свої особливості і потребує окремих технічних рішень для алюмінієвих накладок також. В цьому нам безвідмовно допомагають інженери компанії Aluron.

Окрема вдячність техніко-комерційному представнику компанії Aluron Миколі Ларчику (на фото справа – ред.), з яким ми розпочинали співпрацю, який неодноразово відвідував наше підприємство і взагалі допомагає у вирішенні практично всіх питань.

WT: І нарешті поговоримо про партнерство і ваших майбутніх клієнтів. Хто вони, і що мають отримати від вас?

На мою думку віконна система ClimaTrend Style – це не просто вікна, а високотехнологічний, сучасний, енергоефективний продукт із натуральної деревини. Це естетика, яка має приносити задоволення і спроможна задовільнити вимоги найбільш вибагливих замовників.

Це продукт, розрахований на клієнтів, що обирають відмінні експлуатаційні характеристики, високу якість виробів, енергетичну, акустичну та гігієнічну ефективність. На тих, хто прагне нових інтер’єрних рішень та цінує гармонію у будівництві.

Світ не стоїть на місці. Економічна ситуація, висока конкуренція, дедалі жорсткіші вимоги до будівельних конструкцій примушують інвесторів, архітекторів, будівельників шукати нові рішення. І можна сміливо сказати, що віконна система ClimaTrend Style завдяки своїй досконалості здатна стати найкращою пропозицією.


Спілкувався
Сергій Кожевніков

klimatrend style

Оконные Технологии® № 82 (2021)

 

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: