A posteriori...*

Невпинний плин часу та швидка зміна обставин останніх років у веденні бізнесу виробників світлопрозорих конструкцій та компаній, що займаються обробкою скла, черговий раз поставили питання руба про необхідність суттєвих змін.

 

busel 1 cЗаймаючись вже довгий час продажем на ринку України верстатів та технологічних рішень для виробництв цієї галузі, останнім часом ми відчули потужний сигнал від провідних підприємств про зацікавленість та готовність до якомога швидшої модернізації своїх виробництв шляхом придбання та встановлення на своїх виробництвах найсучаснішого обладнання. Тому саме зараз ми вирішили пристати на пропозицію співпраці з таким авторитетним виданням, як «Віконні Технології», щоб нагадати, чим ми і ті наші іноземні партнери, яких ми представляємо на ринку України, можемо допомогти українським компаніям, які хочуть і готові зробити крок у майбутнє.

Наш партнер у галузі світлопрозорих алюмінієвих конструкцій не потребує особливого представлення. Це всесвітньо відома німецька компанія elumatec AG. Це виробник продуктивного та надійного німецького обладнання для обробки алюмінієвих та ПВХ профілів, який вже десятки років успішно працює на багатьох українських підприємствах. Компанія «Бусел» вже більше п’яти років є офіційним представником elumatec AG на території України.

Які ж види обладнання сьогодні можуть зацікавити українського виробника?

• Малі верстати для великого виробництва

Обжимний прес з висотою пресування до 200 мм elumatec EP124/20, трьох шпиндельний копіювально-фрезерний верстат KF178, пилка для підрізання малих профілів TS161 – це малі верстати без котрих важко уявити, як мале так й велике виробництво. До всього додаються монтажні столи для складання різних типів конструкцій та величезна кількість допоміжних пристосувань для організації виробництва будь-якого рівня.

busel 2

• Пилки для ПВХ та алюмінієвих профілів

Перевірений десятками років принцип elumatec – «переріз знизу», це те, за що цінують elumatec клієнти зі всього світу.

Двоголові пилки для алюмінієвих профілів DG104 вже давно присутні на багатьох виробництвах України. В зв’язку зі збільшенням розмірів перерізів профільних систем, більш актуальною стає пилка зі збільшеною діаграмою перерізів elumatec DG244.

Компанія elumatec AG не залишає без уваги виробників ПВХ конструкцій та презентувала на початку 2021 року нову модифікацію пилки-бестселлера – DG142XL. Неймовірно велика діаграма перерізів, новітня система безпеки та ще багато технологічних змін для покращення продуктивності – це DG142 в модифікації XL.

busel 3• Три, чотири чи п’ять осей? Обробні центри з ЧПУ

Лінійка обробних центрів elumatec SBZ122 постачається в 3-х, 4-х та 5-ти осьовому виконанні та комплектується відповідно до потреб споживача.

Найвідоміша та найпопулярніша модель – чотирьох осьовий обробний центр elumatec SBZ140. Його можливості більш ніж задовольняють переробників алюмінієвих профілів як для світлопрозорих конструкцій так і для промисловості.

Технологічний розвиток профільних систем, ускладнення архітектурних рішень та посилення конкуренції, спонукають до оснащення виробництв високотехнологічними п’яти осьовими обробними центрами elumatec SBZ150 та SBZ151. Використання верстатів цього типу дозволить переробникам профільних систем вийти на новий рівень розвитку та посилити свої позиції як на українському, так і на міжнародному ринку.

Три, чотири чи п’ять осей? Ми допоможемо відповісти на це питання саме для вас.

• Обробні центри для масового виробництва

Для компаній, котрі обирають шлях масового виробництва алюмінієвих віконно-дверних конструкцій актуальними є комплексні пильно-фрезерні центри elumatec SBZ628 та SBZ628XL. Верстати даного типу все більше цікавлять українського переробника.

Для виробників ПВХ конструкцій, котрі рухаються в бік автоматизації виробництва, залишається оптимальною схема використання пильного центру elumatec SBZ610 в комплексі з декількома центрами подальшої обробки SBZ609. Дана схема має максимально гнучку модульну конструкцію та забезпечує стабільну, продуктивну обробку заготовок з найвищим рівнем якості.

• Сервісна підтримка та проєктування виробництва

Спираючись на багаторічний досвід інженерів elumatec AG, ми раді допомогти з проєктуванням нових виробництв та в модернізації існуючих, задля максимально продуктивного використання обладнання.
Маємо зазначити, що компанія elumatec AG забезпечує повну сервісну підтримку на території України: від монтажу та навчання операторів верстатів до сервісного обслуговування та постачання запасних частин. Постійна присутність інженера-техніка elumatec на території України є неоціненною перевагою, яку наші клієнти змогли оцінити навіть за умов карантинних обмежень.

busel 4

Широкий спектр видів обробки скла

За понад 20 років, які ми представляємо на ринку України італійську компанію Bavelloni сотнями верстатів цього виробника було оснащено десятки підприємств, від починаючих до грандів галузі. А наші власні технічні спеціалісти, які постійно підвищують свою кваліфікацію під контролем італійських колег, забезпечують добре функціонування обладнання і моментальну реакцію на запити клієнтів. Наш наявний склад запчастин та швидка логістика забезпечують нашим клієнтам мінімальну перерву в роботі при сервісі обладнання Bavelloni.

Види обробок і як їх здійснити

• Різка

Столи для різки скла вже багато років є візитною карткою Bavelloni, на сьогодні вони представлені серією REV, яка дозволяє швидко та легко здійснювати різку скла DLF формату з різною товщиною, габаритами та формою. Програмне забезпечення для оптимізації розкрою та конвертації криволінійних форм з інших програм, автоматичні завантажувачі листів та інші корисні опції розширюють можливості столів для ваших потреб.

• Обробка краю скла

Верстати Bavelloni для прямолінійної обробки кромки та фацету є найбільш відомими та поширеними у світі. Хто ж не пам'ятає легендарний PR-88? Десятки цих верстатів досі тяжко працюють на українських підприємствах ще з 90-х.

Сучасна лінійка верстатів для обробки кромки (серія VE) та для виготовлення фацету (серія VB) були розроблені з урахуванням всіх багаторічних інженерних напрацювань. Обробку криволінійного краю виробів на багатьох підприємствах неможливо уявити без легендарного верстата SB10.

Потужні комплекси для одночасної двосторонньої обробки HE500: double edging lines, це шлях до масового виготовлення якісних серійних виробів.

busel 5• Свердлування

Виконання цього процесу забезпечує перевірений роками верстат VT1250, а для швидкого виконання свердлування та фрезерування при масовому виробництві скляних дверей, або подібних виробів забезпечить вертикальний центр VDM1636.

• Багатофункціональні обробні центри з ЧПУ

Складні та технологічні обробки (фрезерування зовнішнього та внутрішнього криволінійного контуру деталей, складні вирізи, свердлування, гравірування, спеціальна обробка різних видів кромок) виконуються на горизонтальних центрах з числовим програмним управлінням – серія NRG. Дана серія включає в себе верстати різного розміру від NRG250 до NRG420 у 3-х та 4-х осьовому виконанні.

busel 6• Мийка скла

«Мийок забагато не буває» – ця фраза в повній мірі розкриває роль мийок в склообробній галузі. Компанія Bavelloni ще в 2019 році презентувала нове покоління миючих верстатів Yalos, котрі на сьогодні представлені висококласними горизонтальними та вертикальними машинами для задоволення вимог найвибагливіших клієнтів.

Ще про наших відносно нових партнерів

• Максимальна продуктивність і технологічні рішення компанії B-Solution
Використовуєте піч гартування? Гартуєте скло для склопакетів? Обробка не встигає завантажувати піч гартування? Ми готові запропонувати серію двошпиндельних верстатів для швидкісного притуплення кромки скла від італійської фірми B-Solution.

Ці верстати дають можливість обробляти скляні деталі, як прямолінійної, так і складної геометричної форми. Вище згадане обладнання вже показало високу продуктивність та простоту в експлуатації на виробництвах в Україні та Європі.

busel 7• Системи очистки води Filtraglass

Практично у всіх видах обробки скла використовується вода. Від якості води залежить більшість параметрів на виробництві: довговічність роботи обладнання, частота його обслуговування, точність та чистота обробок.

Для забезпечення швидкої та якісної очистки води компанія «Бусел» співпрацює з іспанською компанією Filtraglass, яка добре відома на європейському та південноамериканському ринках. Filtraglass може запропонувати готові варіанти установок для очистки, а також індивідуальні проєктні розробки для конкретних об’єктів замовника.

Зріст та розвиток у будь-яких галузях можливі тільки завдяки співпраці та взаємодопомозі, ми завжди готові йти на зустріч нашим партнерам для обміну досвідом. Якщо Ви розділяєте наші думки – звертайтеся, ми завжди раді допомогти!

Автори:
Тверитінов Дмитро
Демчишин Святослав

busel kontakty

Оконные Технологии® № 82 (2021)

 

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: