Обробка скла. З чого все починається

У попередньому примірнику «Віконні Технології» ми коротко оглянули існуючі види обробок скла та навели приклади обладнання за допомогою якого ми їх здійснюємо. Компанія «Бусел» більше 20-ти років виконує обробку великих об’ємів скла різної складності, тому ми на власному досвіді визначили, яке обладнання пройшло перевірку часом та варте уваги.

busel 11Ринок обладнання не стоїть на місці, з’являються нові виробники, нові моделі та модифікації верстатів, тому буває досить тяжко визначитись з вибором устаткування для свого виробництва. Щодо характеристик, які, безумовно, є найважливішими для усіх власників обладнання, то з цим простіше – усіх цікавлять якісне виконання необхідних обробок та кінцева економічна вигода.

З чого починається обробка скла і як її виконувати?

Першим і найбільш масовими етапом в обробці скла є різання.

В невеликих об’ємах різку скла виконують за допомогою спеціальних ручних інструментів (склорізів, рейсмусів, циркулів тощо).

Але, різання скла вручну має свої недоліки та обмеження: великі затрати часу на масові замовлення, складність при роботі з криволінійними деталями та складними формами (аналогічно й для великогабаритних замовлень), низькі вимоги до точності (особливо важливо коли потрібна повторюваність результату на серійних обробках), а також значне зростання відходів виробництва (складність в оптимізації розкрою при різанні вручну).

Для вирішення усіх цих проблем використовуються автоматичні столи для різання скла. На наших виробництвах ми використовуємо столи компанії Bavelloni, яку ми представляємо в Україні вже більше п’ятнадцяти років, та рекомендуємо їх нашим партнерам.

busel 33
Стіл для різання скла Bavelloni REV 370 SLH

Столи для різки скла є візитною карткою Bavelloni, зараз вони представлені серією REV (моделі: 372 SR, 370 SLH, LAMY 370 S), яка дозволяє швидко та легко здійснювати різку скла з різною товщиною, габаритами та формою.

Робота стола зі склом починається до моменту різання, на всіх моделях столів встановлене спеціальне програмне забезпечення, яке дає змогу провести оптимізацію розкрою вхідних листів (виконується у повністю автоматичному режимі, з можливістю внесення необхідних поправок), а також завантажити деталі будь-яких форм та розмірів (можливо також створити деталі на самому столі, при потребі).

Конструктивно робочі поверхні для різання та розлому скла об’єднані, що дає змогу зекономити площу виробництва, але, при потребі, можливо встановити додаткові площини та модулі для вирішення необхідних завдань.

Продуктивність та точність різання скла забезпечується робочою голівкою, встановленою на поперечному мості, що приводяться в рух синхронними сервомоторами, які забезпечують швидкість їх переміщення та плавність ходу. Конструкція голівки дає змогу вирізати геометричні фігури будь-яких форм та розмірів у будь-яких напрямках без втрати якості різу.

Модель REV 372 SR є найбільш простою та компактною, REV 370 SLH обладнана спеціальною системою завантаження скла (зі стаціонарної піраміди), яка дає змогу обробляти більш ніж 900 квадратних метрів скла за зміну. LAMY 370 S розроблена для різання як звичайного, так і ламінованого скла великої товщини.


busel 22Стіл для різання скла Bavelloni LAMY 370 S

У будь-якому випадку, кожна з моделей має широкий вибір опцій, які допоможуть вирішити усі можливі завдання, які виникають на скляних виробництвах (включно з різанням скла з різними видами м’якого покриття, створення спеціальних комбінованих ліній під індивідуальні потреби виробника і т.д.).

Експлуатація

Столи Bavelloni пройшли перевірку часом на виробництвах у всьому світі та довели свою довговічність та надійність. Саме ці характеристики дають змогу забезпечити економічну вигоду, адже обладнання, яке безвідмовно працює протягом десятків років, дозволяє побудувати стабільний робочий цикл з високою якістю кінцевої продукції.

Недарма кажуть, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути, тому пропонуємо відвідати наше виробництво та побачити столи для різання скла й інше обладнання компанії Bavelloni у роботі. Звертайтеся – завжди раді вам допомогти!

busel kontakty

 

Оконные Технологии® № 83 (2021)

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: