«ЯКІСНИЙ ГЕРМЕТИК – НАЙДЕШЕВШИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС ДЛЯ СКЛОПАКЕТІВ»

Важливо!

На сьогодні ситуація з полімерами для виробництва герметиків вторинної герметизації склопакетів в Європі дуже складна і нестабільна, деякі з потужних виробників вже оголосили своїм клієнтам про форсмажорну ситуацію і можливі перебої з поставками в високий сезон.

viknocentr 1Протягом 2020-2021 років ми активно спостерігаємо за подібними ситуаціями з флоат-склом, ПВХ профілем, оцинкованою сталлю, тощо, cтан справ на ринку хімічної продукції не став винятком і є абсолютно ідентичним. Проблеми з наявністю сировини впливають на виробничий процес підприємств як України, так і Європи , на жаль, іноді навіть 100% передоплата не гарантує наявність товару і фіксацію ціни.

kostzntin blagodir

Костянтин Благодир
директор з продажу ТОВ «Вікно Центр»

В Європейському Союзі сьогодні мова йде перш за все про наявність товару і забезпечення клієнта продуктом в повному обсязі, – питання ціни в цей період є далеко не основним.

На ринку ж Украіни все ще бачимо безліч маніпуляцій, розрахованих на короткостроковий ефект, – деякі піднімають ціни і заявляють про подальші подорожчання, деякі активно говорять про дифіцит товару, а деякі ще сьогодні стверджують, що ситуація ні в якому разі не торкнеться
їх продукту, а вже завтра спішно проголошують про подорожчання і дозовані відвантаження, не давши змогу зробити хоча б мінімальні запаси герметику на виробництві у свого клієнта.

Хочу попередити, та запевнити усіх учасників ринку, – нестабільна ситуація з полімерами стосується абсолютно всіх виробників та постачальників герметиків для вторинної герметизації і будь-які спекуляції в даний час просто недоречні.

viknocentr 2Компанія «Вікно Центр» з квітня поточного року призупинила практично всі перемовини з потенційними клієнтами, які останнім часом прогнозовано активізувалися, та разом з нашими польськими партнерами робимо все можливе, для гарантування наявності товару на складах та забезпечення в повному обсязі кожного нашого клієнта в період високого сезону!

Інновації, ризики, відповідальність...

Близько трьох років тому у виробництві склопакетів з’явилося нововведення, яке, з моєї точки зору, було занадто завищено виробниками герметиків для вторинної герметизації. Поряд з добре відомими і надійними герметиками, з’явився вторинний герметик «модифікований» – MPU, MPS, який як правило не відповідає нормам 1279:2018.

viknocentr 3На превеликий жаль, Україна часто виступає своєрідним майданчиком для тестування даних «модифікованих» та подібних експериментальних продуктів, які дуже часто представлені виключно і «ексклюзивно» на нашому ринку. Інколи ціна є вагомим аргументом і деякі виробники таки вирішують ризикнути та спробувати... але, як правило, це закінчується дорогою платою за символічну і примарну економію.

В результаті, завдяки неякісній продукції, втрачається імідж виробництва, а також виникають економічні втрати від зношеного обладнання, – це і є той «підводний камінь», який можуть виявити лише експерти даної галузі з великим виробничим досвідом. На щастя, з кожним роком стає все менше виробників склопакетів якість герметика для яких визначається лише параметрами – «чорний і застигає».

Герметики найвищої якості – найдешевший страховий поліс для склопакетів та вікон!

Вторинна герметизація в конструкції склопакета це важливий і відповідальний елемент, від якого безпосередньо залежить довговічність. Завдяки властивостям застосовуваних матеріалів у вторинній герметизації конструкція склопакета витримує експлуатаційні навантаження – вітрові, термічні, вібрації тощо, при яких якісний герметик залишається гнучким, еластичним матеріалом, що гарантує належну адгезію при різних умовах експлуатації.

Поліуретан Eco Pur С стабільний, європейський продукт високої якості – що підтверджується відповідними нормами та сертифікатами.

Компанія «Вікно Центр» завжди намагається йти в ногу з часом і пропонувати ринку України кращий товар за ринковою ціною в поєднанні з сервісом та навчанням. Зізнатися чесно, на сьогоднішній день це не так просто, враховуючи конкуренцію, яка часто є не зовсім чесною, але я абсолютно впевнений, – кожен з виробників тією чи іншою мірою стикався з проблемою якості і з дорогими рекламаційними наслідками, як результат використання неякісних продуктів, і точно знає, що це дорожче, ніж ринкова ціна якісного продукту – тут мені більше хотілося б говорити про якість та європейські стандарти до яких ми рухаємося, хоч і невеликими кроками, адже саме цього вимагає ринок і кінцевий споживач.

viknocentr 4Хочу нагадати, в даний час Україна імплементує технічні вимоги Європейського Союзу. Частина цього процесу введення галузевих Стандартів, в тому числі і стандарти EN 1279: 2018 (що стосуються скла і склопакетів) в Україні вступають в силу вже з 01.01.2023 і будуть обов’язковими для всіх виробників склопакетів.

viknocentr 5
Які завдання та наскільки важлива роль вторинної герметизації в ізоляційному склінні?

1. Забезпечити міцне та одночасно гнучке зєднання скла з віконною рамою, яке буде гарантувати стійкість склопакета до різних умов експлуатації під впливом зовнішніх навантажень відповідно до норм 1279-6 за тестами на адгезію та
Shore’A;

2. Забезпечити мінімально можливу проникність вологи всередину склопакету відповідно до норм 1279-2:2018;

3. Запобігти витоку газів з низькою теплопровідністю, таких як аргон та криптон, з міжсляного простору, відповідно до норм 1279-3:2018. Ми всі маємо можливість спостерігати як активно рухаються процеси в віконному бізнесі, і з кожним роком зростає потреба в більш великих конструкціях та збільшенні світлових отворів, і тут вже важливу роль відіграють не тільки майстерність персоналу і можливості виробництва, а й комплектуючі з яких виготовлено вікно, в тому числі і склопакет, який займає більшу частину конструкції.

viknocentr 6

Приклади наслідків розгерметизації склопакетів

Дуже важливо використовувати якісний герметик для вторинної герметизації, у якого твердість по Шору (Shore’A) повинна бути в межах норми EN 1279-6 Annex E 4b (від 35 до 60 одиниць), адже саме еластичність матеріалу зберігає цілим склопакет під час змін температурних режимів і впливу погодних умов.

Яка економічна доцільність використання даного продукту?

У деяких випадках, якісний поліуретан Eco Pur С трохи дорожче модифікованих і подібних експериментальних продуктів, але є переваги, які багато в чому компенсують невелику різницю в ціні:

1. Наша продукція знаходиться під постійним контролем незалежних організацій з контролю якості: RAL, ift Rosenheim, IKATES;

2. Ми використовуємо сировину кращих світових брендів: EVONIK, DOW CHEMICALS, EXXON, TOTAL, SOLVAY;

3. На фабриці з виробництва поліуретану Eco Pur діє жорсткий вхідний контроль комплектуючих;

4. Протягом багатьох років працює власний науково-дослідний центр і добре обладнана лабораторія контролю якості на всіх етапах виробництва.

Виділіть основні конкурентні переваги перед аналогічними продуктами

1. Поліуретановий герметик ECO PUR C відмінно захищає внутрішні частини склопакетів від вологи, максимально утримує інертний газ (аргон), має відмінну і стабільну адгезію як до скла, так і до дистанційної рамки будь-якого типу. що підкріплюється постійно поновлюва-
ними сертифікатами провідних європейських лабораторій;

2. Чудова стійкість до старіння, підтверджена на практиці, наша продукція присутня на ринку з 2004 року;

3. У наших продуктів є свої унікальні рецепти, ми використовуємо тільки один рецепт для даного типу продукту. Стабільність герметика для вторинної герметизації дуже важлива в виробничому процесі, дана перевага дозволяє економити час і дбайливо ставитися до
обладнання.

4. Компанія ECO IN була в числі першопрохідців освоєння безртутних технологій і є єдиною компанією, в історії якої з перших днів жодного разу не застосовувалася ртуть в процесі виготовлення поліуретанового герметика.

viknocentr 7Підкресліть основні переваги поліуретанових герметиків перед полісульфідами

1. Підвищена стійкість поліуретану до зміни погодних умов і ультрафіолетових випромінювань.

2. В рази менша водопроникність WVTR для поліуретану, з порівнянною проникністю аргону GPR.

3. Більш висока швидкість полімеризації.

4. Робота обладнання на більш низьких тисках.

5. Поліуретани не мають характерний

6. Ціна на сировину для виробництва полісульфідів вище, при порівняно рівних виробничих затратах.

Які наслідки (особливо економічні та технічні) при використанні неякісних герметиків?

1. Розгерметизація склопакета, що призведе до утворення водяної пари усередині склопакета протягом гарантійного терміну.

2. Корозія покриття Low-E на склі.

3. Несумісність з герметиками для первинної герметизації (бутилами) та герметиками для вклейки склопакетів.

4. Технічні проблеми, пов’язані з роботою машин для нанесення герметика. На ринку України присутні герметики для вторинної герметизації з низькою ціною де в якості компонентів використовуються наповнювачі, які володіють абразивним ефектом, тобто призводять до швидкого зносу деталей насосів.

Підкресліть переваги виробничих потужностей бренду ECO PUR

1. Контроль якості сировини, продуктів і виробничого процесу на основі стандарту ISO 9001 з розробкою нових продуктів.

2. Повна сертифікація нашої продукції на основі стандарту EN 1279 : 2018.

3. Підтримка високих стандартів впливу на навколишнє середовище на основі стандарту ISO 14001.

4. Якість виготовленого товару на виробництві компаніі Eco In підтверджено німецьким сертифікатом RAL. Завдяки сумлінній праці наших фахівців, котрі займаються продажами та сервісом, а також якості поліуретану Eco Pur C ми можемо спостерігати відповідну діаграму, де відображено як збільшується об’ємна частина якісного продукту на ринку України на прикладі поліуретану.

Ми щиро підтримуємо впровадження Європейських стандартів в Україні, бачимо в цьому успішний подальший розвиток компанії «Вікно Центр» разом з нашими партнерами та клієнтами, які виробляють якісну продукцію використовуючи тільки якісний продукт.

viknocentr 8

Поліуретан Eco Pur C на ринку України 2013-2020 рр.

Більш детально про норми і стандарти ми плануємо розповісти в наступних випусках журналу, а також на конференції «Сучасне скління у будівництві» 11.06.2021.

Питома вартість герметика для вторинної герметизації склопакета в порівнянні з загальною вартістю готової конструкції невелика, з іншого ж боку, репутаційні втрати та фінансові ризики від використання неякісних герметиків незрівнянно вищі. Ми розглядаємо екологічність, якість і сервіс як єдине ціле!

ВОЛОДІЙ НАЙКРАЩИМ!

viknocentr

Оконные Технологии® № 82 (2021)

Другие статьи на эту тему

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: