FORNAX – Завжди краще

Історія розвитку компанії FORNAX бере початок з 1969 року, коли Сулейман Елкен відкрив у Стамбулі компанію по виробництву деталей з листового металу для машинобудування.

 

fornax 1 c

На початку 90-х, минулого століття, на підприємстві розпочався випуск елементів віконної та дверної фурнітури для ПВХ-профілів. З 2005 – розпочали виробництво повного асортименту фурнітури для металопластикових вікон. А з 2008 року, компанія міцно займає лідируючі позиції в своїй галузі.

Сьогодні виробничі потужності заводу FORNAX, оснащені найсучаснішим автоматизованим виробничим обладнанням. В число якого (окрім штампувальних високо потужних пресів) входять верстати для литва деталей з алюмінієвих сплавів під високим та низьким тиском, термо-пласт автомати, роботи по складанню окремих механізмів, 2 лінії нанесення гальванічного покриття, лінія порошкового фарбування та інші.

fornax 2Це дозволяє фірмі підтримати повний замкнутий цикл виробництва деталей та елементів фурнітури. Власний інструментальний цех з парком верстатів прецизійної обробки, дозволяє самостійно виготовляти та підтримувати в належному стані матриці та інші високо точні елементи обладнання.

Загальна площа заводу – близько 24000 кв.метрів. Персонал складається з 400 навчених висококваліфікованих співробітників. Завдяки цьому, та співпраці з передовими інститутами в галузі металообробки, компанія Fornax забезпечує динамічний розвиток досліджень та новітніх розробок в сегменті віконної фурнітури, що підтверджено численними сертифікатами в тому числі від провідних європейських бюро.

fornax 3Важливою складовою виробництва фурнітури Форнакс, являється контроль якості вхідної сировини та готової продукції на завершенні виробничого циклу. За допомогою випадкової вибірки елементів, на кожному етапі процесу складання деталей, відбувається їх контроль на відповідність встановленим критеріям та технічним умовам.

Сучасна лабораторія дозволяє проводити комплекс випробувань (починаючи з аналізу поверхневої структури металу, закінчуючи визначенням його хімічного складу) відповідно стандартам TS EN 13126-8, TS EN 1670.

Завдяки чималому досвіду, накопиченому за десятиліття успішної праці, постійному впровадженню інноваційних технологій та постпродажній співпраці з клієнтами, поворотно-відкидна фурнітура Fornax здобула довіру у середовищі виробників високоякісних світло-прозорих конструкцій з 69 країн світу.
Лінійка віконної фурнітури Форнакс, дозволяє реалізувати найрізноманітніші варіанти відкривання віконних та дверних стулок.

Це відноситься як до ПВХ так і для алюмінієвих профільних систем.

Істотну нішу в продуктовій лінійці Fornax займає так звана «дверна програма». Зокрема до неї входить (кардинально поновлений з технічної точки зору) широкий асортимент замків. Починаючи з найпростіших одноточкових, закінчуючи складними системами замикання для штульпових дверей, обладнаних крюковими та штиревими запорними елементами. Також сюди можна включити великий асортимент дверних петель, шпінгалетів та дверних відповідних планок.

fornax 4Важливою складовою сукупності інноваційних рішень, що вливають на якість кінцевого продукту, являється застосування передової екологічно чистої формули для тришарового антикорозійного покриття елементів фурнітури. В якому перший шар це лужне цинкування товщиною 8-12 мікрон, що виконує функцію своєрідного буферу між металом та корозійними факторами.

Другий шар – 3-валентна пасивація (0,2-0,6 мікрон). Надає яскравого забарвлення після цинкування та закріплює на металі попереднє покриття. 3-й шар – органо-мінеральне «лакове» покриття, товщиною 0,4-1 мікрон. Працює як самовідновлюваний захисний бар’єр від впливу агресивних зовнішніх чинників. Завдяки цьому, стійкість покриття до агресивних зовнішніх впливів, значно перевищує обумовлені найсуворішими стандартами показники.

Вагомим підтвердженням здатності компанії Fornax розвиватись в ногу з потребами віконної галузі, є впровадження у виробничу програму широкого спектру рішень для розсувних систем відкривання. В асортименті компанії присутні готові рішення для підйомно-зсувних, ухильно-розсувних систем різних типів, в тому числі системи відкривання типу «гармошка». Все це актуально як для ПВХ, так і для алюмінієвих профілів.

Починаючи з 2019 року, офіційним ексклюзивним партнером фірми YELKENKALIP (котра володіє брендом FORNAX), в Україні являється компанія Вікналенд. Завдяки великій сітці регіональних представництв з власними складами та професійній підготовці її співробітників, фурнітура Fornax успішно займає провідні позиції на ринку фурнітури для світлопрозорих конструкцій.

fornax kontakty

Оконные Технологии® № 81 (2021)

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: