FORNAX – завжди краще

Все менше людей заперечують необхідність придбання надійних вікон для житла. Однак більшість віддають перевагу ПВХ або дерев'яним вікнам, ігноруючи алюмінієві профілі. Склався стереотип про їх тонкість і нестійкосість до холоду. Справа в тому, що спочатку такі профілі були захистом від пилу і вітру, встановлювалися в нежитлових приміщеннях і не передбачали теплоізоляцію.

fornax 1Основною причиною вибору профілю була його легка вага, а додатковими бонусами – довговічність і легкість догляду. На сьогоднішній день, усвідомлюючи всі плюси конструкцій, виробники позбавляються від їх недоліків, роблячи даний вид скління гідним за ціною і своїми характеристиками конкурентом і пластику, і євробрусу. Виробники пропонують широкий вибір алюмінієвих вікон як з «холодного», так і з «теплого» профілю. І важливу роль в цих вікнах грає фурнітура.

fornax 2Фурнітура для алюмінієвих вікон має ряд принципових відмінностей від фурнітури для дерева і ПВХ. Характерною особливістю є специфічна комплектація, що з'єднує між собою окремі вузли. Історично склалося так, що проміжні приводні тяги поставляються безпосередньо виробником алюмінієвого профілю. При цьому на елементах фурнітури передбачається простий круглий штифт для їх кріплення (на відміну від рейкових передач в ПВХ профілі). Таким чином досягається уніфікація фурнітури по відношенню до різних виробників алюмінієвих профілів.

fornax 5За типом паза фурнітури алюмінієві профілі поділяються на профілі з європазом (С-подібний паз) і ПВХ-паз. В асортиментній лінійці фурнітури Fornax AluMotion є обидва варіанти обв'язки. Поворотно-відкидна фурнітура Fornax Alu на алюмінієві профільні системи поєднує в своїй конструкції простоту і надійність, завдяки чому забезпечується легка установка, простота використання і доступна ціна.

fornax 7Переваги:

• модульність конструкції забезпечує широкі можливості для застосування, особливість якої дозволяє змінювати будь-який елемент фурнітури, не розбираючи всієї стулки;

• конструкція запобігає помилковій збірці фурнітури, дозволяючи швидко, легко і безпомилково здійснювати монтаж;

• широка кольорова палітра;

• витримує стулку вагою 100 кг, а при використанні додаткових елементів вагове навантаження збільшується до 130 кг;

• надійна розбірна ручка різних модифікацій задовольняє основним потребам в алюмінієвих СПК.

Технічні характеристики:

• висота стулки – 480 - 2400 мм

• ширина стулки – 360 - 1600 мм (в стулці шириною від 1200 мм використовуються додаткові ножиці)

• підходить для паза фурнітури на рамі 14/18 мм, на стулці 15/20 мм

• регулювання ножиць по горизонталі: - 2 + 4 мм

• регулювання петлі рами на притиск: - 1 + 1 мм, по висоті: + 3 мм

• регулювання на притиск по периметру: - 1 + 1 мм

У конструкції зі стулкою з пвх-пазом обв'язка стулки по периметру проводиться фурнітурою для вікон із ПВХ. Замінюються петлева група (верхня і нижня) і зворотні планки (поворотно-відкидні і притискні) з адаптацією під паз в алюмінієвій рамі 14 мм.

fornax 8Технічні характеристики:

• висота стулки – 371 - 2400 мм

• ширина стулки – 286 - 1600 мм

• підходить для стандартного паза фурнітури ПВХ на стулці 16 мм і паза на рамі 14 мм

• регулювання ножиць по горизонталі: - 2 + 3 мм

• регулювання петлі рами на притиск: - 1 + 1 мм, по висоті: + 3 мм

• регулювання на притиск по периметру: + 0,8 мм

ТМ Fornax підтримує принципи енергоефективності та у всіх проєктировках дизайну продукції ставиться мета на енергетичну ефективність. Розроблені компанією багатозамочні замки на алюміній (замок подовжується з можливістю інтеграції необхідної кількості додаткових запірних елементів) виробляються за тими ж принципами.

fornax 9Продукція була розроблена для дверей, що вимагають високу теплоізоляцію. Зі здатністю забезпечити максимальне багатоточкове притиснення ущільнювача. Також варіант багатоточкового замикання вважається більш безпечним на відміну від одноточного замикання класичної системи.

Врізні замки Fornax з однокрапковим замиканням затребувані в зовнішніх і внутрішніх дверях, які не потребують особливої теплоізоляції.

Компанія Yelken Kalip Pencere & Kapi Aksesuarlari (ТМ Fornax) завжди націлена на успіх і готова надати клієнтам продукцію тільки високої якості.

В умовах карантину все більше уваги приділяється заміському будівництву: це і котеджі, і дуплекси, і таунхауси і двоповерхові будинки. І ці конструкційні рішення будуть дуже затребувані в склінні такого будівництва. А наша компанія ELKEN KALIP (ТМ FORNAX) в співдружності з нашим основним дилером компанією VIKNALAND допоможуть вам втілити бажання в життя.

viknaland kontaktyfornax kontakty

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: