FORNAX – завжди краще

У самий найближчий час, за прогнозами експертів, очікується зростання популярності панорамного скління і розсувних конструкцій. У моді будуть віконні прорізи, які пропускають до приміщення максимальну кількість світла. Де б ви не жили – в квартирі або заміському будинку, куди б не виходили ваші вікна – на квітучий сад або динамічний мегаполіс, розсувні системи будуть стильним і функціональним рішенням.

fornax 1 cНапевно, питання економії та правильного розподілу простору хоча б раз вставав перед вами. Сучасні розсувні системи FORNAX дозволяють легко впоратися з цим завданням.

Нахильно-зсувна фурнітура призначена для вікон і дверей з ПВХ та алюмінію з можливістю відкидання стулки. При цьому забезпечується щільне замикання стулки по всьому периметру. Нахильно-зсувна фурнітура не вимагає спеціального профілю, а монтується в стандартний віконний профіль з ПВХ, дерева або алюмінію. Нахильно-зсувна фурнітура Fornax – це вдосконалена система для вікон і дверей, в якій втілені елегантність і технології поворотно-відкидної та розсувної системи.

Найбільш ефективне і раціональне рішення при використанні звичайних віконно-дверних профільних систем при забезпеченні необхідних параметрів герметичності.

Наша система має можливість виготовлення стулок шириною до 1600 мм, висотою 2400 мм і вагою 130 кг відкриває можливості для реалізації ідей організації самих різних приміщень від виходів на тераси, зимових садів, балконів та інших планувальних рішень, що вимагають великих світлових отворів.

fornax 2 cМожливість застосування з однією робочою стулкою і двома (штульповий варіант). Напівавтоматична нахильно-зсувна система має можливість надійно фіксувати стулку в стані «відкинуто» без додаткового управління ручкою.

Всі функції в нахильно-зсувній фурнітурі (відкидання, замикання, зрушення) здійснюються однією рукою за допомогою ручки, встановленої на стулці.

fornax 3 cРозширена колірна гамма накладок дозволяє гармонійно вписувати елементи фурнітури в поширені відтінки ламінації. Елементи комплекту нахильно-зсувної фурнітури поділяються за конструктивним призначенням на дві групи: елементи фурнітури, що забезпечують замикання стулки і механізму, що забезпечують зрушення стулки.

Система FORNAX є універсальною для застосування як на профільних системах ПВХ, так і на алюмінієвих профільних системах. Адаптація під алюмінієві профільні системи відбувається за допомогою додаткових пластикових підкладок під механізми, що забезпечують зрушення стулки (каретки, ножиці). Характерною особливістю системи є каретки власного виробництва, які мають необхідний ресурс міцності і за якістю не поступаються європейським аналогам.

fornax 4 cУ портальних FS-системах Fornax (складні системи типу «гармошка») дверні стулки обережно складаються «гармошкою», що дозволяє повністю відкрити дверний отвір до 6 метрів. При цьому простір буде абсолютно легким, вільним, без глухих стулок з боків і додаткових ребер жорсткості, необхідних для конструкцій дверного типу.

Зсувна-складна фурнітура призначена для вікон і дверей з ПВХ та алюмінію. Ця фурнітура забезпечує щільне замикання стулки по всьому периметру і можливість відкидання однієї стулки в деяких системах виконання. Використовується стандартний віконний профіль, по суті багатостулкове штульпове вікно. Можливість використання від 3 до 7 стулок і 11 різних схем застосування.

Ширина стулки: 450-1200 мм і 450-900 мм (складна стулка), висота стулки: 600-2400 мм, максимальна вага стулки: 100 кг (для нижньої версії) і 80 кг (для верхньої версії). Направляюча верхня і нижня можуть мінятися своїми місцями. Регулювання висоти на візках +/- 3 мм, притиск ущільнювача +/- 3 мм.

Підйомно-зсувна фурнітура призначена більше для дверей з ПВХ та алюмінію. Ущільнення в закритому положенні досягається шляхом опускання стулки. Ця система відрізняється мінімальним перепадом між зовнішньою і внутрішньою частиною приміщення і відсутністю порога.

Підйомно-зсувні конструкції вважаються найважчими і великими конструкціями. Вони функціональні за рахунок того, що забезпечують широкий прохід і оглядовий вид і, за рахунок можливості використання в декількох стулках, ця система вважається корисною для застосування.

Розроблена серія FORNAX LS максимально ефективно працює в підйомно-зсувних конструкціях вагою до 300 кг. Конструкції FORNAX LS були розроблені з посилених матеріалів, безпечні і легкі при управлінні навіть під таким тягарем.

І це вагомі причини для вибору FORNAX LS.
За рахунок високої якості, тривалого терміну служби FORNAX LS, елегантність і функціональність цих конструкцій можна використовувати нескінченно протягом багатьох років.
Ширина стулки: 650-2350 мм, висота стулки: 1200-3200 мм, вага стулки: 200/300/400 кг, Дорнмас механізму: 27,5 / 37,5 мм.

В умовах карантину все більше уваги приділяється заміському будівництву: це і котеджі, і дуплекси, і таунхауси і двоповерхові будинки. І ці конструктивні рішення будуть затребувані в склінні такого будівництва. А наша компанія ELKEN KALIP (ТМ FORNAX) в співдружності з нашим основним дилером, компанією VIKNALAND, допоможуть вам втілити бажання в життя.

viknaland

fornax

Оконные Технологии® № 82 (2021)

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: