Польський віконний гігант подвоїть виробничі потужності

У польського виробника вікон Drutex в даний час міг би бути вдвічі більший об'єм продажів, якби не обмежені можливості його виробничих потужностей. Саме тому компанія реалізує велику інвестиційну програму, і в наступному році має намір побудувати повністю нове виробниче підприємство в місті Битів.

 gigant 1 c

Фото: Drutex. Виробництво Drutex в Битіві

Польський віконний гігант Drutex не збавляє обертів і має намір в цьому році перевищити 1,3 мільярда злотих. За підсумками першого півріччя виручка компанії виросла на 28%, аналогічна динаміка очікується в другому півріччі. Імовірно, отриманий чистий прибуток буде не менше, ніж в минулому році (майже 115 мільйонів злотих).

Як повідомив пресі президент компанії Лешек Гершевська, 70% доходів Drutex приносить продаж пластикових вікон, 15% алюмінієві конструкції, 10% фасадні жалюзі і 5% дерев'яні вироби. Він також заявив, що компанія могла б продавати вдвічі більше, ніж сьогодні, попит на її продукцію дуже високий, але є обмеження виробничих потужностей.

gigant 2 c

Фото: Drutex. Сучасний стіл для різання скла і триплексу – перше таке обладнання, запущене в Польщі, 2020 рік

Ось чому Drutex постійно інвестує. Уже в першій половині 2021 року витрачено понад 60 мільйонів злотих на нові інвестиції. У минулому році на інвестиційні цілі було виділено понад 100 млн злотих, а роком раніше – майже 130 млн злотих.

У серпні 2021 року здано в експлуатацію багатоярусний склад, у вересні розширено цех по виробництву фасадних жалюзі, а також цех по виробництву алюмінієвих виробів. Виробничі площі в Битіві збільшаться на 10 000 квадратних метрів. Штаб-квартира компанії, площа якої в підсумку складе 7000 квадратних метрів, також постійно розширюється. Витрати тільки на цю офісну будівлю перевищать 50 мільйонів злотих.

Також виходить зі стадії проєктування заявлене 2 роки тому будівництво нових виробничих об'єктів на іншій стороні вулиці Лемборска. Тут будуть побудовані величезні цехи загальною площею 75 тисяч квадратних метрів вартістю близько 500 мільйонів злотих, в яких будуть вироблятися пластикові вікна. Інвестиційний проєкт буде розділений на два етапи, а його реалізація займе не менше 2 років.

gigant 3 c

Фото: Drutex. Нова офісна будівля компанії Drutex

Президент Гершевський сподівається отримати всі необхідні дозволи в цьому році і приступити до будівництва навесні 2022 року. Новий завод буде повністю автоматизований, і, хоча він подвоїть виробничі потужності Drutex, на ньому буде працювати всього близько 1000 осіб.

Сьогодні в цій компанії задіяно майже 4000 співробітників. До сих пір велика частина інвестицій фінансувалася компанією самостійно – на цей раз, ймовірно, знадобиться банківський кредит.

Подвоєння виробничих потужностей в Битіві також означає подвоєння доходів компанії. Таким чином, можна припустити, що плани продажів Drutex на 2025 рік передбачатимуть рівень понад 2,6 мільярдів злотих, і це за умови, що ціни на вікна за цей час не виростуть.


Підготовлено прес-центром tybet.ru/WinAwards за матеріалами forumbranzowe.com.

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: