Розроблено «розумний» дюбель, який адаптується до стінового матеріалу

Правильне кріплення – важлива частина якісного монтажу вікон. Але з цими, на перший погляд, найпростішими елементами у монтажника виникає багато питань. Які дюбелі надійно втримаються в бетоні, цегляній кладці або панельних будівельних матеріалах? Чи підходить для даної стінової конструкції дюбель 5, 6 або 8? Часто перед свердлінням і кріпленням починається великий пошук в ящику для інструментів. Для вирішення цих проблем фахівець з кріплення Spit розробив «розумне» універсальне рішення – дюбель Colortech.

dubel 1 c

Фото: ITW Befestigungssysteme. Дюбель Spit Colortech отримав свої унікальні властивості технології біматеріалов

Новий універсальний дюбель підходить для всіх стінових матеріалів, а завдяки системі кольорів потрібний діаметр визначається з першого дотику. Такий дюбель економить витрати на закупівлю, час, що витрачається на пошук, і знижує складність процесу монтажу.

dubel 2 cФото: ITW Befestigungssysteme. Кольорове рішення є підказкою щодо діаметра кріплення

Завдяки технології біматеріалов Spit Colortech вражає безліччю переваг. Сірий корпус зроблений з нейлону і відрізняється особливою еластичністю і піддатливістю. Кольоровий компонент армований скловолокном. Це означає, що дане кріплення може використовуватися в бетоні, цегляній кладці з твердих і пустотілих будівельних матеріалів, а також в панельних матеріалах, таких як гіпсокартон. У разі Colortech діаметром 6 мм властивості матеріалу і геометрія дюбелів дозволяють витримувати: 33 кг – в бетоні, 25 кг – в пустотілих блоках, 15 кг – в перфорованому цеглі, 10 кг – в гіпсокартоні.

dubel 3 cФото: ITW Befestigungssysteme. Дюбель Spit Colortech «вплітається» в структуру порожніх стінових матеріалів і гіпсокартону


Особливість цієї технології полягає в тому, що «розумний» дюбель адаптується до будівельного матеріалу. У твердих стінових матеріалах він «відстовбурчується», а в пустотілих і панельних конструкціях – чіпляється за будівельний матеріал. Комбінація біматеріалів дозволяє оптимально загвинтити і затягнути гвинт. Коли гвинт затягується, дюбель дає помітний зворотний зв'язок і впевненість, що кріплення надійно встале на місце.

dubel 4 cФото: ITW Befestigungssysteme. Дюбель Spit Colortech без проблем інтегрується в бетон і твердий камінь

Чотири сформованих ребра застряють в стінному матеріалі і запобігають небажаному провертання при затягуванні гвинта. При кріпленні до гіпсокартону або пористого перфорованого каменю два посилених контрольних кільця запобігають утворенню небажаних узлів. Гнучка кромка дюбеля дозволяє заощадити час на наскрізну установку і закріплення урівень. Невеликий виступ краю запобігає його більш глибокому прослизанню при встановленні і закручуванні гвинта.

dubel 5 cФото: ITW Befestigungssysteme. Для зручності використання дюбеля поставляються в прозорій упаковці

Компанія Spit поставляє відсортовані дюбелі (6 мм, 8 мм, 6 і 8 мм) в прозорій упаковці для гвинтів, яку можна використовувати повторно. Для оптимальної взаємодії дюбеля і шурупа і найкращого кріплення компанія пропонує Colortech діаметром 5 і 6 мм з гвинтами з напівкруглою головкою і дюбелі діаметром 8 мм з шестигранними гніздами, які відразу упаковані в коробки.


Підготовлено прес-центром tybet.ru/WinAwards за матеріалами itw-befestigungssysteme.de і glaswelt.de.

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: