«Профайн Україна» взяла курс на сталий розвиток та енергоефективність

З 15 листопада 2021 року дочірнє підприємство концерну profine GmbH компанія «Профайн Україна» припиняє постачання на ринок 58-ої профільної системи. Ця ініціатива передусім викликана тим, що продукт не відповідає нормам з енергозбереження, яких сьогодні прагнуть усі цивілізовані країни.

profayn 1Компанія пропонує широку асортиментну лінійку енергоефективних систем у преміальному бренді KÖMMERLING з монтажною глибиною 76-88 мм, які відповідають вимогам найсуворіших європейських стандартів.

7 аргументів на користь преміальних систем

1. Зростання законодавчих вимог

На сьогоднішній день віконна галузь України серйозно відстає у плані вимог до віконних конструкцій порівняно з чинними нормами у Західній Європі. В результаті, виробники та дилери наповнюють ринок ПВХ-конструкціями з низькою енергоефективністю, які не забезпечують гідних умов нормальної життєдіяльності.

Щоб змінити ситуацію, наразі у процесі розгляду перебуває нова редакція ДБН В.2.6-31:2006 «Теплова ізоляція будівель», в якій буде змінено принцип визначення нормативного опору теплопередачі. Відповідно, оновлення норм призведе до посилення вимог, що діють у цей час.

Не чекаючи на це, компанія «Профайн Україна», яка послідовно відстоює принципи економіки сталого розвитку та енергоефективності в Україні, впроваджуючи їх у своїх виробничих процесах, вирішила вивести зі свого асортименту систему віконних профілів з монтажною шириною 58 мм.

В останні роки Україна серйозно нарощує експортний потенціал вікон та дверей. За даними польського Центру галузевого аналізу CAB*, у 2020 році обсяг продажів СПК до країн Євросоюзу зріс на 65% щодо 2019 року та сягнув майже 14,5 мільйонів євро.

Таким чином, щоб мати можливість конкурувати з місцевими виробниками, українським експортерам важливо мати у своєму портфоліо продукти, які б відповідали рівню європейських вимог щодо енергозбереження. Вся лінійка KÖMMERLING дозволяє виготовляти продукцію найвищого класу за всіма ключовими вимогами до ПВХ-конструкцій.

2. Преміальний продукт не може відповідати нормам нижче середнього

KÖMMERLING – преміум-бренд профільних систем для віконних конструкцій. Це колосальний 124-річний досвід конструкторів, інженерів, хіміків із пристрастю до досконалості в усіх сферах, починаючи з 1897 року. Це визнані у всьому світі німецькі технології, яким можна довіряти. І цю довіру для profine GmbH цінно зберегти на всіх ринках, що досягається через інновації, передові рішення та інноваційні продукти, які несуть вигоду та престиж переробникам, з одного боку, та задоволеність кінцевого споживача, з іншого.

3. Ціновий колапс

Для жодного ринку пандемія коронавірусу не пройшла без ускладнень. Хоча будівельна галузь не сильно постраждала, сировинний ринок опинився у складному становищі. В результаті дефіцит сировини, збої в логістиці призвели до серйозного підвищення цін на СПК у 2021 році.

profayn 2При збільшенні цін готових конструкцій у 2 і більше разів клієнт не хоче, як раніше купувати «просто вікно», йому цього вже недостатньо. Ринку треба підлаштовуватися і бути здатними адаптуватися до ситуації, що складається.

Щоб продавати вікна, що зросли в ціні, треба мати можливість запропонувати і обґрунтувати покупцю, що він отримує за цю ціну. Тепер потрібно ще мати щось додаткове, щоб вміти відбудуватися від загального ринку. І це пропонують преміальні системи.

4. У сучасне вікно закладаються нові цінності

Сучасні вироби з ПВХ не тільки повинні відповідати чинним стандартам, а й задовольняти потреби клієнтів. Щоб виправдати очікування, виробники постійно вдосконалюють свою продукцію. І це вже відбилося в лінійці KÖMMERLING 76 Unity, доповненій системою GS Perfect (G.S. Georg Stemeseder GmbH).

У ній представлений найвищий рівень гібридних систем – повна синергія алюмінію та ПВХ. Вікно на основі цієї профільної системи вже отримало в Європі репутацію «смартфону віконної промисловості», об'єднавши в собі комплексно рішення з різних сегментів. Новий підхід у склінні базується на комплексній концепції різних галузей промисловості будівельних елементів: вікна, системи сонцезахисту, москітні сітки, підвіконня, пороги, які об'єднані у загальну модульну систему.

Залежно від вимог замовника, цю систему можна комбінувати з відповідними компонентами в міру необхідності. Тобто вона дозволяє об'єднати безліч інтерфейсів в єдиний інтерфейс. Усі операції – від планування та продажу до виробництва та монтажу – спрощуються та прискорюються, а життя постачальника СПК та архітектора значно полегшується.

І в такому ринку, який зараз склався, це додаткова і велика перевага клієнтів «Профайн Україна» – мати унікальний продукт, який вони можуть вигідно позиціонувати та продавати з усіма наслідками з точки зору широкого формату варіацій пропозицій, а також того, що вони можуть на ньому зробити.

Система KÖMMERLING 76 Unity – це продукт із дійсно передовими технічними рішеннями, багатогранним конструктивом та продуманим позиціонуванням. Тому майбутнє – у розвитку цих продажів в умовах сьогоднішнього стану ринку.

5. Тренди у склінні

Світові тенденції в архітектурі диктують попит на широкоформатне скління. А панорамні вікна вимагають надійних профільних систем, щоб витримувати статичні навантаження та служити довгі роки без деформацій. Також все більше набирають популярності кольорові профілі, особливо темних кольорів.

profayn 3В даний час дуже популярні сірі, антрацитові або навіть алюмінієві поверхні. Технологія ламінації ПВХ дозволяє реалізовувати такі варіанти обробки, проте виробництво вікон розміром більш стандартного та додатково з темними рамами потребує досвіду та використання відповідних рішень.

Профілі в інтенсивних відтінках можуть вигоряти під впливом сонячного світла, що може призвести до їх деформації та втрати герметичності або навіть до проблеми закриття великих стулок. Оскільки ризик деформації цього типу виробів вище, ніж у разі вікон білого кольору та стандартного розміру, варто ставити на виробників, які мають досвід та системні технології, щоб естетичні вимоги могли йти пліч-о-пліч з постійними функціональними властивостями.

Насамперед слід підтримувати правильні пропорції ширини і висоти, щоб конструкція могла зберігати свої статичні властивості. Крім добре підібраного армування з високоякісної сталі можна використовувати технологію вклеювання склопакета, яка додатково зміцнює стулку. Ці технології використовуються у системі KÖMMERLING PremiDoor 76 Unity.

6. Ексклюзивність СПК

Користувачі вимагають від вікон не тільки кращого теплового захисту, але й більш ексклюзивного вигляду та комфорту використання. Час, коли вікно ПВХ мало білі рами та стандартні розміри із відносно невеликою площею скла, давно пішло в небуття. Поточні проєкти односімейних будинків чи житлових комплексів притягують погляд великими вікнами та виразними кольорами рам.

Протягом кількох останніх років у тренді, що можна помітити за кольором віконних конструкцій на нещодавно зведених об'єктах – всі відтінки сірого. Це зумовлено прагненням до імітації алюмінію, який найчастіше використовується в сірому кольорі або темних відтінках, щоб зовні ПВХ-конструкції нічим не відрізнялися на фасаді будівлі від алюмінієвих.

В асортименті profine GmbH досить давно є продукти з алюмінієвими накладками, що зовні повністю виглядають як алюмінієві. При цьому дають енергозбереження та переваги ПВХ для внутрішнього використання, комфортного для житлового приміщення, поєднуючи з адекватним ціноутворенням. У гібридній системі KÖMMERLING 76 Unity поєднання ПВХ та алюмінію виведено на більш високий ступінь технологічної досконалості, відкриваючи ще більше можливостей для створення ексклюзивного скління.

7. Економічність

Сьогодні в Європі вже ніхто не дивиться на вікна як елемент стінової конструкції, що захищає виключно від поганої погоди та забезпечує світлопропускання. Це насамперед інвестиції, які мають бути погашені у наступні роки заощадженнями на рахунках за електроенергію.

profayn 4Як показують статистичні дані, рік у рік витрати на енергоносії стають все більш значним тягарем для бюджету домогосподарства в розрахунку на одну особу. Оцінки експертів із будівельної галузі говорять про те, що погана якість, негерметичні вікна та двері можуть сприяти втраті до 35% теплової енергії, тому їхня заміна може принести потенційно великі фінансові вигоди, особливо у контексті зростання цін традиційних енергоносіїв.

Сам факт того, що вікно має дуже хороші параметри теплового захисту – це не все, дуже важлива його здатність зберігати ці властивості з часом. Фахівці віконної галузі наголошують, що пластикове вікно гарної якості має працювати 30 років практично без змін.

Його довговічність визначається не тільки жорстким армуванням, що забезпечує стабільність профілю, але й ущільненням, яке має бути еластичним. Наприклад, у профільних системах KÖMMERLING використовуються спеціально розроблені фірмові ущільнення, які мають здатність зберігати пружність протягом багатьох років. Це означає, що вікна преміальної якості заощаджують більше енергії протягом усього життєвого циклу.

Відповідальне споживання та виробництво – основна мета

Як показують дослідження, в Україні виробництво пластикових вікон зростає рік у рік. Ця тенденція супроводжується стабільною динамікою продажів виробів преміум класу на ринку, що корелює зі зростаючою обізнаністю споживачів про те, що енергоефективні вікна та двері з високим рівнем якості приносять задоволення та реальну економію протягом багатьох років. Тому, будуючи новий будинок, інвестори починають шукати тепліші вироби, але закон про енергозбереження – не єдина причина, через яку вони фокусуються на вікнах із преміальних систем.

Відповідальне споживання та виробництво – сьогодні стоять на першому місці. Бізнес несе відповідальність не лише за прибутковість і створення робочих місць, а й довкілля, в якому доведеться жити майбутнім поколінням. «Профайн Україна» розділяє підходи материнської компанії profine GmbH щодо реалізації принципів сталого розвитку та звертається до всіх учасників віконного ринку підтримати ініціативу про відмову від систем з низькими показниками теплоізоляції, і тим самим зробити свій внесок у підвищення енергоефективності будівель в Україні.

profayn kontakty

 

Оконные Технологии® № 83 (2021)

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: