Корисні зміни: модернізація алюмінієвих профільних систем ALUTECH

Алюміній активно застосовується в будівництві вже багато років. Архітектори цінують його за надійність, практичність і екологічність. У той же час існує думка, що він погано зберігає тепло. Однак це помилка: сучасний ринок пропонує профілі з терморозривом, що мають низьку теплопровідність.

alutech 1В асортименті Групи компаній «АЛЮТЕХ» представлені профільні системи, які підходять для застосування в холодному кліматі і дозволяють реалізовувати різноманітні архітектурні проєкти: стійко-ригельна серія ALT F50, а також віконно-дверні профілі ALT W62 і ALT W72. Причому недавно ці системи були модернізовані, що зробило їх ще теплішими, герметичнішими та естетичнішими.

Удосконалена «класика»: фасадна система ALT F50

Система стійко-ригельного фасаду ALT F50 є однією з найбільш затребуваних в асортименті «АЛЮТЕХ». Профілі даної серії дозволяють створювати навісні світлопрозорі фасади, дахові конструкції, зенітні ліхтарі і зимові сади. За рахунок оптимальної конфігурації профілів (внутрішня видима ширина 50, 60 або 80 мм, зовнішня – 50, 60 мм), а також можливості реалізації різних вузлових рішень система забезпечує прозорість і зовнішню легкість конструкцій.

В ході модернізації ALT F50 зазнала ряд змін. Були вилучені припливи під сухар, а також канали в зоні встановлення підкладки, що дозволило збільшити передню стінку ригеля. Товщина бокової стінки також зросла – до 2,5 мм. У комплексі ці рішення покращують несучу здатність конструкції. В оновленій системі передбачені профілі для об'єктів з важкими заповненнями (до 1100 кг).

alutech 2Крім цього, реалізовані ефективні механізми відведення вологи з ригеля на стійку для внутрішніх і зовнішніх розворотів фасаду. Зокрема, відведення вологи забезпечують спеціальні заглушки, які легко фіксуються саморезом після монтажу стійки.

Третє нововведення – застосування кронштейнів для монтажу фасаду без будівельних лісів безпосередньо з плити перекриття, що значно прискорює процес установки.

Таким чином, оновлена стійко-ригельна система має наступні переваги:

Енергоефективність. Використання профілів ALT F50 дозволяє економити на опаленні і кондиціонуванні (приведений опір теплопередачі Ro ≥ 1,21 м² · ° C / Вт, можлива установка заповнень від 4 до 62 мм).

Герметичність. Профілі серії ALT F50 забезпечують відсутність продування, протікання і, як наслідок, ризику утворення грибка і цвілі.

Звукоізоляція. Конструкції ALT F50 не дозволяють звукам з вулиці проникати всередину будівлі, завдяки чому в приміщенні зберігається комфортний рівень шуму.

Довговічність. На комплектуючі ALT F50 наноситься покриття, стійке до агресивного зовнішнього середовища, впливу сонця і вологості. Термін служби використовуваного в системі ущільнювача – не менше 50 років.

Закон збереження тепла: віконно-дверні системи ALT W62 і ALT W72 з термоізоляцією

Раніше вікна і двері з алюмінієвих профілів найчастіше можна було побачити в торгових і бізнес-центрах. Адже за рахунок своєї міцності і надійності алюміній стає оптимальним вибором там, де є необхідність в склінні великої площі. Однак з плином часу «теплі» профілі з цього металу почали відігравати позиції у конкурентів з ПВХ і дерева – алюмінієві рами стали активно застосовуватися для виготовлення вікон і дверей в тому числі в житлових будинках.

Група компаній «АЛЮТЕХ» пропонує дві серії рамних профілів з терморозривом, які після проведеної модернізації стали ще більш енергоефективними.

Система ALT W72 використовується для виготовлення вікон і дверей різної конфігурації, що встановлюються в будівлях промислового і цивільного призначення. Приведений опір теплопередачі профілів Ro ≥ 1,04 м² · ° C / Вт. У системі передбачена можливість установки заповнення товщиною до 58 мм для забезпечення ще більш високих теплоізоляційних показників конструкцій. Звукоізоляція ALT W72 – до 48 дБ, що гарантує комфортну атмосферу в приміщеннях.

alutech 4Використання для вікон і дверей профілів серії ALT W62 також дозволяє підвищити функціональність і безпеку будівель, зробити їх комфортними для роботи і відпочинку. Наявність в профілях системи терморазрива в сукупності з можливістю установки заповнення до 54 мм допомагає досягти вражаючих характеристик по тепло- і звукоізоляції. Приведений опір теплопередачі Ro ≥ 0,67 м² · ° C / Вт, шумопоглинання – до 43 дБ, що відповідає показникам найякісніших конструкцій з ПВХ. При цьому вікна і двері з алюмінію куди міцніші і довговічніші.

В цілому, проведена модернізація дозволила не тільки досягти вражаюче високих показників віконних і дверних конструкцій ALT W72 і ALT W62 з теплотехніки, але і поліпшити їх зовнішній вигляд за рахунок оптимізації асортименту профілів і введення нових елементів.


alutech kontaktyОконные Технологии® № 83 (2021)

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: