REHAU: БІЛЬШЕ СВОБОДИ В АРХІТЕКТУРІ І ДИЗАЙНІ

На відміну від попередніх часів, коли пріоритетним завданням для приватного забудовника було зробити якомога більший будинок з великою кількістю поверхів, величезним підвалом, обов’язково з басейном, аби лиш вразити сусідів, зараз одним з ключових параметрів є питання подальшого обслуговування та експлуатації будинку.

 

rehau 1Це привело до суттєвої зміни парадигми приватної забудови і бачення самих замовників. Поточна ситуація з неконтрольованим зростанням вартості газу не тільки в Україні, а й в усьому світі фактично, ще раз підтверджує правильність цих тенденцій.

Сучасний приватний забудовник орієнтується на максимально функціональні приміщення, які не стануть тягарем в обслуговуванні. В такому контексті найбільш вдалим рішенням є сучасні розсувні системи, що за потреби дозволяють об’єднати внутрішній простір приміщень з відкритою терасою для дружньої вечірки, забезпечують максимальну оглядовість краєвидів навколо будинку але водночас мають високі показники енергоефективності. Іншими словами, дозволяють господарю будинку не йти на значні фінансово-експлуатаційні жертви заради краси й функціональності.

МАКСИМАЛЬНІ РОЗМІРИ. МАКСИМАЛЬНА СТАБІЛЬНІСТЬ

Раніше при виборі великоформатного розсувного засклення в першу чергу спадали на думку алюмінієві системи, які за умов забезпечення прийнятних показників герметичності та енергоефективності, є доволі дорогими й суттєво навантажують бюджет будівництва.

rehau 2Сьогодні ж застосування новітніх композитних полімерних матеріалів дозволяє розробляти віконні та дверні профілі з інтегрованим армуючим шаром. Завдяки цій інноваційній технології сучасні ПВХ-системи не тільки складають гідну конкуренцію алюмінієвим з точки зору максимальних розмірів конструкцій, але й забезпечують високий рівень енергоефективності значно скромнішим коштом.

rehau 3Так, система GENEO HST з інноваційного матеріалу RAU-FIPRO X дозволяє виготовити конструкції до 10 м завширшки, при цьому висота стулки може сягати 2.7 метрів у білому та до 2.6 метрів у кольоровому виконанні при ширині 3 м. Втім, проєктувальника не має лякати значна вага такої великої стулки, подекуди до 400 кг. Подібні системи передбачають можливість застосування автоматизованих приводів. Вони дозволяють відкривати та зачиняти двері за дотиком пальця, сигналом зі смартфону або голосового асистента й чудово інтегруються в систему розумного будинку.

rehau 4Навіть якщо замовник зупинив свій вибір на традиційному механічному відкриванні, можна застосувати тандемні каретки, які розподіляють вагу стулок й дозволяють використовувати різноманітні, корисні в експлуатації можливості фурнітури, як от soft-close або safe-close. Згаданий функціонал забезпечує м’яке закривання і запобігає травмуванню, що особливо важливо для сімей з малими дітьми.

КОМФОРТ В УСІХ ВИМІРАХ

На відміну від попередніх поколінь розсувних систем, які через просту кінематику роботи й щіткові ущільнювачі не забезпечували достатньої для наших широт герметичності, сучасні HST та AST системи суттєво розширюють арсенал архітектора для проєктування не лише красивого, але й невибагливого в експлуатації котеджу.

Новітні системи дозволяють реалізувати крупногабаритне засклення з великими площами прозорих частин конструкції, значними за розміром стулками та площами відкривання, а разом з тим продемонструвати високі показники опору теплопередачі – Uf до 1,3 Вт/м2К та високий клас повітро- та вологонепроникності.

На це варто зважати, якщо забудовник планує будинок з низьким споживанням енергії, пасивний будинок або навіть, як в сучасній модній концепції +Energy house, тобто будинок, який буде генерувати більше енергії, ніж споживає.

Саме для таких будинків одним з ключових параметрів є висока герметичність світлопрозорих конструкцій, оскільки кратність повітрообміну в таких будинках не повинна перевищувати 0,6 при різниці тиску в 50 Па, що дозволяє тримати втрати тепла від повітрообміну під контролем. В іншому випадку забезпечити функціонування такої концепції не буде можливим

rehau 5Також слід відмітити, що ці системи мають той самий модуль по конструктивній товщини стулки, що і традиційні віконні системи. До прикладу, в рамках одного проєкту між собою можна комбінувати систему REHAU SYNEGO для звичайних поворотно-відкидних вікон та дверей з системою SYNEGO SLIDE для розсувних вікон та дверей, або з системою HST SYNEGO для габаритних панорамних дверей.

БІЛЬШЕ ПРОСТОРУ

До речі, такі панорамні двері не обов’язково мають слугувати виходом на терасу. Вони можуть бути так званою «прозорою стіною» на другому поверсі котеджу. В цьому випадку в нагоді стане система прозорих парапетів REHAU SKYFORCE.

Система складається з надійних рейлінгів і закріплених між ними міцних триплексованих скляних панелей товщиною 12,76 або 21,52 мм. SKYFORCE візуально не навантажує фасад будівлі, отже чудово справляється з естетичною функцією і одночасно забезпечує надійний захист від випадіння, сертифікований за європейськими стандартами.

rehau 6Таке елегантне поєднання двох прозорих огороджувальних конструкцій забезпечує максимальну інсоляцію приміщень і дозволяє в повній мірі насолодитись унікальним видом з вікна при повній безпеці дітей та домашніх тварин.

DESIGHED BY REHAU

Іншою беззаперечною перевагою ПВХ-систем залишаються широкі можливості для декорування та їх варіювання в одній конструкції.

З останніх трендів найпопулярнішим є поєднання алюмінієвих декоративних накладок зовні (накладки Alutop з програми REHAU Kaleido Color) та ультрареалістичних ламінаційних плівок під фактуру деревини WOODEC зсередини. При експлуатації конструкції алюмінієві накладки забезпечують лаконічну оптику металевого вікна, а декор WOODEC вражає на дотик м’якою матовою поверхнею, яку важко відрізнити від справжньої деревини. Фактично за оптимальний бюджет можна отримати альтернативу доволі дорогим дерево-алюмінієвим конструкціям без втрати споживчих характеристик.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СТАНДАРТ МОНТАЖУ

Торкаючись теми панорамного засклення, не можемо не згадати про монтаж. Як показує досвід наших особистих проєктів, будь-яка бездумна економія в будівництві, особливо там, де важливий комплексний підхід, обов’язково призводить до непередбачених додаткових витрат.

Компанія REHAU однією з перших в Україні запропонувала системне рішення з одних рук: вікно + монтаж за стандартами REHAU під маркою REHAU Montage. Власна система фахового монтажу REHAU Montage із застосуванням якісних монтажних матеріалів покликана забезпечити довговічність монтажного шва, співставну з життєвим циклом самої конструкції.

rehau 7Наші спеціалісти зробили акцент на ідеальній сумісності матеріалів, надійних європейських постачальниках, відмінних технічних характеристиках, що підтверджені протоколами випробувань акредитованих європейських лабораторій, і що найважливіше, навчених інсталяторах, які проходять підготовку в мережі навчальних центрів Академії REHAU.

Для зручності архітекторів і проєктувальників підготовлена локалізована технічна документація з необхідною інформацією, специфікаціями та типовими монтажними ситуаціями, що суттєво спрощує процес розробки проєктної документації. А замовнику в свою чергу дозволить обрати підрядника, який запропонує комплексне рішення і зробить все правильно. Адже тільки при системному підході інвестиції, закладені в будівництво, забезпечать економну експлуатацію на багато років вперед.

Сервіси REHAU для архітекторів:

•  підтримка в плануванні та реалізації проєкту

•  програмне забезпечення для планування

•  розрахунок проєкту

Володимир Мудрак
Керівник центру
технічних компетенцій
бізнес-напряму Рішення
для Віконної Індустрії REHAU

 

rehau kontakty

Оконные Технологии® № 83 (2021)

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: