ПОШИРЕНІ АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЩОДО АЛЮМІНІЄВИХ СИСТЕМ. КОНСУЛЬТАЦІЇ І ВІДПОВІДІ ВІД ЕТЕМ

Як визначити максимально допустимі габарити віконних і дверних стулок?

Відповідає Андрій Сергєєв, доктор технічних наук, технічний директор ТОВ «ЕТЕМ СИСТЕМЗ».

 

 

pytanja 1 cПри визначенні допустимих розмірів стулок необхідно враховувати як рекомендації розробників обраних профільних систем та фурнітури, так і власний досвід.

Використовуючи діаграми залежності розмірів стулки від ваги заповнення, можна помітити, як за останні роки, слідом за сучасними тенденціями в архітектурі та новими можливостями з постачання якісного та безпечного великоформатного скла, розширилися границі допустимих розмірів стулок віконно-дверних систем.

І тут виникає велике побажання до виробників кінцевої продукції – не забувати враховувати умови подальшої експлуатації їх виробів, а саме: наскільки комфортно та безпечно буде дитині, тендітній жінці або людині похилого віку зачиняти поворотно-відкідну стулку висотою понад 2,5 м, або скільки місця в кімнаті буде необхідно для відчинення поворотної стулки завширшки 1,5 м.

Існує думка, що приховані віконні завіси позитивно впливають на повітро і водонепроникність конструкції. Чи це так?

andriy sergeevВідповідає Андрій Сергєєв, доктор технічних наук, технічний директор ТОВ «ЕТЕМ СИСТЕМЗ».

При встановленні на вікнах та балконних дверях традиційних (видимих з боку приміщення) завіс виникає необхідність підрізання або (в залежності від типу фурнітури, що використовується) зминання ущільнювачів в місцях розташування завіс, що дійсно може привести до порушення щільності притулу та відповідного погіршення експлуатаційних характеристик віконного блоку.

К додатковим перевагам використання прихованих завіс можна віднести більш привабливий зовнішній вигляд вікон (за відсутністю видимих елементів фурнітури) та, як правило, більшу несучу здатність прихованих завіс у порівнянні з традиційними.

Наcкільки надійними є фурнітурні рішення на основі ПВХ пазу в алюмінієвих системах?

fedir saplashenkoВідповідає Федір Саплашенко, директор ТОВ «ЕТЕМ СИСТЕМЗ».

Для позначення такої фурнітури фахівці ринку вживають термін «ПВХ фурнітура», хоча самі механізми вироблені зі сталі. Головним аргументом доцільності використання так званої «ПВХ фурнітури» вважають її відносно невелику вартість.

Додатковими перевагами такої фурнітури є можливість забезпечити максимально щільний притул за рахунок меншої відстані між місцями замикання (у порівнянні з традиційною фурнітурою для алюмінієвих вікон) та кращих геометричних характеристик стулок з пазом під ПВХ фурнітуру ніж у рівних їм за висотою стулках з європазом під алюмінієву чи поліамідну тяги.

При тому, що для традиційної фурнітури під європаз використовують стальні сплави більш стійкі до корозії. До речі, слід відмітити, що для забезпечення надійного кріплення віконних завіс ПВХ фурнітури у системах ЕТЕМ використовуються спеціальні закладні кутові деталі, які розроблені під фурнітуру усіх основних європейських виробників (GU, MACO, ROTO, SIEGENIA, WINKHAUS).

etem kontakty

Оконные Технологии® № 82 (2021)

 

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: