Відбулось злиття компаній ETEM - COSMOS ALUMINIUM

Наприкінці 2022 року було підписано угоду про злиття шляхом поглинання між провідними грецькими компаніями в галузі екструзії алюмінієвого профілю - ЕТЕМ і COSMOS ALUMINIUM.

Нова компанія має стати одним з найбільших в регіоні виробників алюмінієвого профілю з річним оборотом більше ніж 300 млн євро. Разом з тим, холдинг VIOHALCO, якому належить ЕТЕМ, отримає 15% акцій COSMOS ALUMINIUM.

etem cosmos

 

Компанія ETEM є провідним виробником архітектурних алюмінієвих систем з виробничою базою в Афінах і мережею закордонних дочірніх компаній. Річний оборот компанії, після розділу з автомобільним сегментом в 2020 р., сягає 75 млн євро.

Компанія COSMOS ALUMINIUM розташована в місті Ларісса, Греція. Має 4 надсучасні лінії екструзії потужністю 42 000 тон на рік. В 2023 має завершитись монтаж ливарного комплексу потужністю 36 000 тон, який дозволить збільшити частку переробленого алюмінію у виробництві. Компанія спеціалізується на виробництві промислових та стандартних профілів. 99% продукції компанії експортується.

Таким чином, завдяки поєднанню досвіду і технічної бази ЕТЕМ з виробничими і логістичними можливостями COSMOS ALUMINIUM, потужності екструзії нової компанії сягнуть 70 000 тонн на рік, що дозволить збільшити частку на ринках як архітектурних профілів так і промислових.

Завершення процедури поглинання очікується протягом першого кварталу 2023 р.

Другие статьи на эту тему