Яка користь для малих та середніх підприємств від автоматизації

Дефіцит кваліфікації – все більша проблема у скляній промисловості Франції. Автоматизація стає важливим інструментом протидії такому типу проблем. Але чи вигідний цей крок і для відносно малого та середнього сімейного бізнесу? 

 

koryst 1 cВиробник ізоляційного скла SA Michel Deschanet доводить, що завдяки мужності, гнучкості та інноваціям можна залишатися конкурентоспроможними на вибагливому ринку.

Паскаль Роше-Дешане ніколи не пошкодувала про те, що він інвестував у 2012 році в автоматичну лінію для виробництва потрійного ізоляційного скління Super Spacer®. На сьогоднішній день, коли триває пандемія, простіше дотримуватися відстані безпеки та компенсувати простої, пов’язані з хворобою, за допомогою автоматизованого виробництва.

«Завдяки наскрізній автоматизації ми можемо забезпечити оптимальний захист наших співробітників, гнучко реагувати на вимоги замовника та гарантувати своєчасну доставку», – підсумовує мадам Роше-Дешане.

Автоматизація забезпечує конкурентоспроможність

Паскаль Роше-Дешане, донька засновника компанії, разом зі своїм чоловіком Дідьє Роше, керує виробництвом ізоляційного скла SA Michel Deschanet, що базується в Огні, Франція. У 2019 році вони знову інвестували мільйони в другий етап автоматизації.

Високий попит на багатошарове скло та значне збільшення кількості варіантів скла призводять компанію до раціонального зберігання. «Як сімейний бізнес, ми завжди повинні бути спритними та інноваційними, щоб залишатися конкурентоспроможними. У 2018 році ми розробили концепцію «повністю автоматизовані», щоб оптимізувати наше виробництво перед лініями ізоляційного скла», - пояснює Рош.

Від розвантаження доставлених скляних листів, різання та зберігання їх у буферному сховищі, подачі близько 100 різних типів скла до ліній подвійного та потрійного скління – весь виробничий процес у Deschanet тепер повністю автоматизований. Зараз агрегати з різною структурою скла та комбінаціями флоат-скла та багатошарового скла можна легко виготовити. Тільки автоматичне різання збільшило щоденний обсяг на 40%.

Deschanet був першим розробником потрійного скління з теплим краєм Super Spacer®.

На додаток до ефективності виробництва, аспекти якості відігравали важливу роль в інвестиціях у першу лінію Super Spacer® у 2012 році. «У Deschanet ми твердо вірили, що енергоефективні двокамерні склопакети дадуть нам конкурентну перевагу», – пояснює власник компанії.

Дійсно, на той час значна частина нових вікон у північноєвропейських країнах, а також Німеччині вже мали двокамерні склопакети. У Франції, навпаки, однокамерні склопакети все ще процвітали. Розвиток довів, що Дешане мав рацію.

На сьогоднішній день 40% ізоляційних склопакетів, виготовлених для жилих будинків, мають потрійне скло, переважно із Super Spacer® T-Spacer™ Premium Plus в якості теплої дистанції.

«Для вимогливих проєктів структурного скління та фасадів ми отримуємо максимум від нашого виробництва з точки зору якості та ефективності», – пояснює Рош. «Ми були першою французькою компанією, яка обробила Super Spacer в автоматизованому режимі.

Це дозволило нам істотно звести виробничий процес до трьох етапів нанесення спейсера, з'єднання скляних листів, заповнення та пресування їх газом та нанесення вторинного герметику. «Перш за все, точність, з якою можна застосувати дистанції, - це якісна характеристика, яку також оцінюють замовники, оскільки це демонструє естетику встановлених вікон, особливо акуратно закінчене краю дистанції. Допуск менше однієї десятої міліметра навіть для великого скла 2500 x 3500 мм неможливо досягти ручною обробкою.

Енергоефективне скління для теплиць і тропічних будинків

koryst 2 cПерший проєкт Дешане з Super Spacer®: Тропічний будинок в зоопарку де Вінсенс в Парижі.

За підрахунками, на сьогодні встановлено 900 000 кв. метрів скління з використанням Super Spacer®. Найпершим великим замовленням із гнучкою теплою дистанцією був проєкт маяка у Франції: 6000 кв. метрів холодногнутих, високоефективних склопакетів для нового тропічного парника в зоопарку Вінсенса в Парижі.

Надзвичайно вражає скляний звід площею 4800 кв.метрів, під яким на площі 3000 кв. метрів у вологому тропічному кліматі розкинулись пейзажі Гайани і Мадагаскару, довжиною 100 метрів, шириною 40 метрів і висотою 16 метрів.

Скляні панелі надзвичайно прозорі, щоб забезпечити рослинам ідеальні умови для вирощування, а подвійний склопакет у поєднанні з природною вентиляцією потрібен для підтримки енергоефективності.

Тому що, звичайно, утримання такого великого скляного купола при постійних температурах від 20 °C до 25 °C та відносній вологості повітря 75% є енергетичним викликом. Скляна конструкція регулярно зволожується із системи форсунок, деякі відвідувачі можуть відчути це у вигляді вологого душу.

Завдяки розміру 1,5 х 0,75 метра панелі можуть бути вмонтовані в конструкцію на місці з кутом від 4° до 5°. Для затвердження ATeX заздалегідь були проведені великі структурні розрахунки, а також такі випробування, як прискорене старіння.

Вся продукція Deschanet сертифікована CEKAL. Зосередившись на енергоефективному ізолюючому склі з високими тепловими характеристиками, Deschanet пропонує справжній диференціатор для клієнтів, які бажають отримати сертифікацію HQE® (Haute Qualité Environmentmentale), кваліфікацію BBC (Bâtiment Basse Consommation) або сертифікацію на один із інших стандартів, що використовуються на міжнародному рівні.

koryst 3 cДля подвійних гнутих склопакетів знадобилося 15 000 кв. метрів скла

Автоматизація робить це швидшим та кращим!

«Компанія Deschanet є яскравим прикладом того, як автоматизація може збільшити виробничі потужності, одночасно виробляючи високоякісне ізоляційне скло набагато швидше», - сказав Фабріс Келлер, регіональний менеджер з Франції в Edgetech Europe GmbH. «Плавна інтеграція робочого додатка для Super Spacer є ключовим аспектом цього. Незалежно від формату вікна чи структури скла, лінія може працювати без перерв завдяки складній логістиці компонентів».

Швидкість також була потрібна для другого великого тепличного проєкту, який Deschanet завершив у 2017 році. Підрядник фасадів Mtechbuild виграв контракт на будівництво п’яти теплиць у формі купола. Mtechbuild поставив сталеву конструкцію, а Deschanet за два з половиною місяці виготовив 15 000 кв. метрів загартованого скла, встановленого в двокамерні склопакети, яке було зігнуто за технологією холодного гнуття.

«Проєкт став особливим викликом, оскільки п’ять скляних куполів, один із них більший за купол будівлі Рейхстагу в Берліні, потрібно було виготовити, транспортувати кораблем до В’єтнаму і повністю зібрати за 6 місяців», - пояснює Франк Шампейн, керівник Mtechbuild.

Теплиці є центральною частиною «Світового саду» в тематичному парку Він Перла в Нячангу і кожна символізує інший кліматичний пояс. Найбільша має діаметр 52 м і в ньому мешкають кактуси, тоді як інші чотири мають діаметр 36 м.

Більша частина клімат-контролю забезпечується природною вентиляцією, двокамерними склопакетами з енергозберігаючою дистанцією, а текстиль виконує функцію затемнення від сонячних променів.

Структура скляних напівкуполів нагадує апельсинову скоринку із зазорами, що звужуються до вершини, і робить особливий виклик для Deschanet: щоб точно слідувати формі купола, крім основних 1,60 х 1 м виготовляли трикутне та трапецієподібне скло для точної посадки.

Усі склопакети були виконані із використанням дистанцій Super Spacer®, вторинним герметиком із силікону та спеціальним загартованим покриттям, яке було попередньо перевірене на придатність до холодного гнуття, щоб забезпечити герметичність краю ущільнення навіть під тиском.

koryst 4 cПрямокутне, трикутне та трапецієподібне скло утворює кривизну «помаранчевих колон»

Про компанію Edgetech Europe GmbH

Енергоефективні теплі дистанції на основі вспыненого матеріалу Edgetech діють показали себе в ролі якісного енергоефективного бар’єру в склопакетах на фасадах та вікнах. Вони значно зменшують втрати енергії назовні, значною мірою запобігають конденсації, а також сприяють тривалому функціонуванню вікна. У всьому світі щорічно продається понад 300 мільйонів метрів дистанцій у понад 90 країнах.

Edgetech Europe GmbH, що знаходиться в Хайнсбергу, Німеччина, є дочірньою компанією корпорації Quanex Building Products Corporation, провідного виробника компонентів, що продаються виробникам оригінального обладнання (OEM) у галузі будівельних виробів.

Компанія Quanex розробляє та виробляє енергоефективні засоби для фенестрації на додаток до компонентів кухні та ванних кімнат, головний офіс якої знаходиться в Х'юстоні, штат Техас. На основі обороту Edgetech / Quanex є найбільшим у світі виробником дистанцій. Edgetech Europe GmbH – це місце продажу для ринків континентальної Європи та одне з трьох світових виробничих підприємств Edgetech із загальною кількістю 480 працівників та 17 екструдерами.

Ви можете отримати додаткову інформацію про системи Super Spacer® та технологію Warm Edge від Edgetech тут: www.superspacer.com

edgetech

Оконные Технологии® № 82 (2021)

 

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: