Профільні системи VEKA: можливість створювати

Гарні котеджі, засклені не менш красивими та сучасними металопластиковими вікнами, розпашними або розсувними дверима – це вже досить звична картина заміського життя.

 

veka 1 c

Одними з основних вимог замовників є забезпечення надійності, якості, енергоефективності та безпеки

Обачливі господарі до вибору скління підходять не менш ретельно, ніж до самої споруди. Адже на вікна та двері покладаються різні функціональні обов'язки – вони повинні бути надійними і служити довго. Тому потенційному замовнику, безумовно, важливо, наскільки якісно та ефективно конструкції виконуватимуть свої функції через рік, два, три…

VEKA та партнери завжди намагаються підібрати для своїх клієнтів найоптимальніші рішення з урахуванням особливостей самого об'єкта та вимог замовника. Однією з основних вимог замовників є забезпечення надійності, якості, енергоефективності та безпеки.

VEKA: зберігаючи енергію

На об'єкті замовник при виборі вікон акцентує увагу не лише на естетиці та безпеці, а й на енергозбереженні. З такими завданнями чудово справляється сучасна профільна система VEKA Softline 82. Вікна з трьома контурами ущільнення, склопакет 44 мм з двома енергозберігаючими склами та протизламною фурнітурою – це найкраща рекомендація для приватних будинків. Товщина армування в рамі 1,5 мм, імпості 2 мм, стулки 1,75 мм, що забезпечує опір лінійному розширенню ПВХ-профілю, усуває провисання стулки, забезпечує щільність прилягання стулки до рами та відсутність продування, гарантує надійну роботу конструкції протягом усього циклу експлуатації.
Характерною особливістю профільної системи Softline 82 є те, що склопакет заходить за стулку на 22 мм. Це зроблено для того, щоб у склопакеті, в якому встановлено дистанційну рамку з алюмінію, який добре проводить як тепло, так і холод, була максимально «утоплена». Завдяки цьому за будь-яких мінусових температур в зимовий час, зводиться нанівець виникнення конденсату в крайовій зоні склопакета.


Розумний дім

SMART-вікна – цей продукт наочно демонструє, як можна поєднати сучасні рішення в СПК та дизайнерські задуми, зробити вікно теплим та функціональним. Оснащене сучасними електронними датчиками, таке вікно можна відкрити за допомогою голосового зв'язку або запрограмувати як сценарії роботи, так і розклад.
У віконну конструкцію може бути інтегрована система контролю якості повітря в приміщенні, яка контролює кількість вуглекислого газу та вологість. Система «Комфорт» забезпечує провітрювання без вимкнення охоронної сигналізації.
Якщо театр починається з вішалки, то будь-який будинок – з вхідних дверей. І те, наскільки вона «розумна», залежить не лише комфорт мешканців будинку, а і їхня безпека. Але головний вхід хочеться оформити оригінально, не масивними і застарілими броньованими дверима, а елегантною конструкцією з надійними запорами.
veka 2

 Двері, крім оригінального дизайну, можуть мати «розумну» систему замикання

Такі двері, крім оригінального дизайну, можуть мати «розумну» систему замикання: коли двері зачиняються при вході в будинок, то зовні їх відчинити вже не можна. Це відбувається завдяки системі випадаючих «іклів», що блокують двері. Є другий режим – система розблокована для вільного переміщення власників до будинку та на вулицю. Плюс у ці двері вбудовані датчики сигналізації. До цього слід додати, що керування функціями може здійснюватись за допомогою телефону.
Вхідні двері, в яких реалізовані цікаві дизайнерські ідеї, також можуть бути підключені до системи «Розумний дім» – вони здатні розпізнати господаря по одному дотику пальця руки.

Дизайнерські двері із профілю VEKA: від мрії до реальності

Те, що вікна вже давно стали одним з елементів дизайнерських проєктів, не секрет. Завдяки різним конфігураціям та ламінації з їх допомогою будівлі можна надати різного вигляду.
Двері з металопластику успішно встановлюють власники котеджів, віддаючи переваги інноваційним зразкам від VEKA. Адже двері з металу мають малопривабливий вигляд, а дерев'яні вимагають постійного покриття лаком або фарбою, а згодом зовсім розсихаються.
Але якщо вікно перестало бути простим прямокутним отвором у стіні, то і вхідна група, не змінюючи свого прямого призначення, стала гідною «підтримкою» стильового напряму будівлі. Особливо це стосується котеджів, де встановлення не тільки вхідних та балконних, а особливо розсувних конструкцій найбільш актуально.
veka 3

Зразок вхідних дверей, в яких успішно поєдналися якість, безпека та естетика. Ці пластикові двері виконані з профілю VEKA Softline 82

Зручно, красиво, безпечно – три складові комфортного життя у заміському будинку, які прагне реалізувати, мабуть, кожен власник сучасного котеджу. Як обійтися без решіток на вікнах, без броньованих металевих дверей і забезпечити гарний мікроклімат усередині приміщення?
Вхідна група VEKA представлена не менш широким та різноманітним асортиментом. На прикладі рішень з профільних систем VEKA ми демонструємо, які з них можна застосувати у склінні заміських будинків, виходячи з їх функціональних призначень.
Насамперед для господаря котеджу важлива безпека, тому обираючи двері, варто акцентувати увагу на їхніх протизламних якостях. Вхідні двері, виготовлені на основі профільної системи Softline 82, з посиленими петлями, стулка 125 мм, армована металом замкнутого перерізу 3 мм для необхідної жорсткості.
У виробничій програмі компанії VEKA для вхідних дверей є низький поріг із терморозривом, який виконаний із двох частин — алюмінієвої та пластикової. Пластикова в процесі зношування може бути замінена на нову.
veka 4

VEKA Softline, у ламінації чорного кольору та доповнений нержавіючими петлями, а також нержавіючою офісною ручкою. Інкрустація на тонованому склі

veka 5Softline 82, із заповненням темно-сірого кольору, яке надає їй сучасний дизайн, обладнана нержавіючою ручкою та броненакладкою, щоб не можна було вибити або висвердлити замок.

 Сучасний колір вікон для котеджів: VEKA SPECTRAL

Сучасна архітектура тяжіє до лаконічних форм, являючи собою якийсь мікс з різних стилів і течій, який отримав назву «комфортний мінімалізм», вдало поєднуючи в собі хай-тек, модерн і навіть індустріалізм.

veka 6Прямокутні, без надмірностей форми, великі панорамні вікна та двері в обрамленні трендового кольору ламінації – SPECTRAL Антрацит.

Металопластикові вікна досить добре зберігають тепло в приміщенні, захищають від зайвого шуму, але надмірна сонячна активність не йде їм на користь. Якщо вони не декоровані ламінацією SPECTRAL. Це розробка компанії VEKA і її особливістю є відбиття до 50% сонячної енергії від поверхні. Такі профілі менше поглинають тепло, деформуються менше і краще переносять різні навантаження. Технологія SPECTRAL має дивовижну оксамитову поверхню, а колекція вже збільшена до п'яти кольорів Антрацит, Графіт, Умбра, Сірий та Білий.

Світлопрозорі конструкції різної форми з профілю VEKA з успіхом можуть забезпечити затишок та комфортне проживання, а естетичну складову будь-якого проєкту підтримує ексклюзивна ламінація SPECTRAL, сірі відтінки якої у тренді не лише цього року.

«Зникаючі стіни»: функціональність та переваги

Коли є отвори великих розмірів і не хочеться ділити цей простір пластиком по вертикалі, доцільно використовувати саме ПРД системи VEKA VEKASLIDE та її спадкоємницю VEKAMOTION, що дозволяють встановлювати склопакети великих розмірів, що відкривають панораму на вулицю і, водночас, на відміну від розпашних конструкцій, що дозволяють заощадити простір усередині приміщення.
veka 7

Розсувні двері у цьому проєкті мають три контури ущільнення. Імпост і стулка посилені армуванням спеціальної геометрії, яка забезпечує жорсткість та надійність роботи конструкції.

Армування спеціальної геометрії дозволяє виготовляти двері без перегородок, завдяки чому світловий отвір збільшується і простір не крадеться, а двері виглядають легко і сучасно.

Такі конструкції, попри великі габарити, прості в експлуатації, а також безпечні та мають ті ж функції захисту, що й звичайні двері. Але, на відміну від простої конструкції, VEKASLIDE або VEKAMOTION дозволяє обіграти простір таким чином, щоб інтегрувати приміщення в зовнішній пейзаж.

veka 8Підйомно-розсувні двері VEKASLIDE, особливість об'єкта – рішення, що дозволяє відкривати простір і поєднувати зовнішній і внутрішній світ. Розміри конструкції вражають: ширина дверей 6 метрів, а висота – 2,4 метра.

Перевагами цих систем є легкість та зручність відкривання та закривання стулки.
Обидві системи мають безбар'єрний поріг. Такий поріг сприяє безперешкодному пересуванню між вулицею та будинком.

Завдяки великогабаритним скляним розсувним дверям у приміщення потраплятиме максимум світла, які, до того ж відповідають класу А з енергоефективності.

Портали VEKASLIDE та VEKAMOTION також можуть бути виготовлені в кольорі SPECTRAL, оснащені сучасною системою керування, яка може за допомогою смартфона приводити в дію рухому частину конструкції, дозволяючи тим самим без зайвих зусиль на видаленні відкрити вихід на терасу або в будь-яку зону відпочинку.

veka 9Перший поверх котеджу – це майже повністю скляна стіна, що складається з кількох конструкцій. Вага кожної – майже 270 кг. Тому при розрахунках дуже важливо було врахувати вітрові навантаження та використання армуючого профілю в даній системі.

veka 10Варіант скління із внутрішніми шпросами в сучасному особняку, стилізованому під старовину.

Гармонія теплого ПВХ та стильного алюмінію з накладками VEKA

Поєднання сучасних пластикових профілів з алюмінієвою панеллю створює незаперечні переваги.
Два різні матеріали: оптимальна тепло- і звукоізоляція пластикового вікна відповідає високоякісному алюмінієвому зовнішньому вигляду з практично необмеженим вибором кольорів.

Можливість пофарбувати у будь-який колір та відтінок. Додатковий захист від агресивного довкілля. Вікно з алюмінієвими накладками тепліше за алюмінієве вікно. Можливість оформити фасад будівлі в єдиному архітектурному ансамблі, поєднуючи ПВХ-вікна з алюмінієвими накладками та іншими алюмінієвими системами проєкту.

Якісне поєднання пластикового профілю та алюмінієвого вигляду. Ідеально підходить для індивідуальних та ексклюзивних рішень з дизайну. Майже необмежений вибір кольорів (у всіх кольорах RAL). Висока стійкість та довговічність. Невибагливо до догляду та обслуговування.

veka 11Конструкцій з алюмінієвими накладками з боку вулиці виглядають як алюмінієві, а в середині це металопластик з усіма своїми перевагами.

Капітелі VEKA: поєднати історичне минуле та сучасність

Це питання донедавна було каменем спотикання для дизайнерів та архітекторів, які зіткнулися під час реновації будівель із заміною в них старих вікон та дверей на нові. Стилістичні особливості міст, що розміняли не одну сотню років, диктують свої архітектурні рамки.

Стилізацію під старовину підтримує капітель між верхньою та нижньою частинами, а також на штульпі приклеєна декоративна частина, яка імітує старовинне дерев'яне різьблення. Профіль ламінований у білий колір, але за текстурою нагадує дерево. У дверних склопакетах встановлені витончені внутрішні шпроси, малюнок яких повторюється у верхній арочній частині.

Таким чином, ми досягаємо результату, коли встановлені аналоги автентичних вікон, які мають не тільки відповідний зовнішній вигляд, але також мають всі функції сучасного вікна.
Для посилення автентичності такі вікна можуть бути оформлені капітелями, а склопакети – шпросами.

veka 12Капітелі, шпроси та ламінація на вікнах VEKA – чарівне перетворення котеджу

Для того, щоб панорамні вікна нагадували старовинні конструкції, їхня поверхня завдяки ламінації була виконана під дерево, пофарбоване в білий колір. Елегантним відсиланням до класики стали декоративні елементи – капітелі та накладки, встановлені по вертикалі та горизонталі віконних отворів.

VEKA: дбати про безпеку

Подбати про безпеку житла та захистити вікна від злому слід заздалегідь. Захист пластикових вікон від злому передбачає використання в його конструкції:

• якісного профілю;
• ударостійкого склопакета;
• зламостійкої фурнітури.

Для багатьох власників приватних будинків питання безпеки сьогодні стоїть дуже гостро. Залежно від товщини стін та перегородок профіль ділиться на три класи. Компанія VEKA виробляє виключно профіль класу А з товщиною стінки 3 мм. Стулки вікна, що виготовлені з нього, дуже важко деформувати або віджати.

Дуже важливий момент – монтаж зламостійкого вікна. Захист металопластикових вікон від злому досягається лише за умови правильного монтажу. Воно буде абсолютно марно, якщо злочинець зможе виставити його цілком.

VEKA: WinDoPlan – правильне та зручне проєктування вікон за нормами

Ми приділяємо найпильнішу увагу інноваціям в будівельній сфері - нормативно-технічної документації та технологій інформаційного моделювання (BIM). Ми маємо власну інноваційну розробку – програмний комплекс WinDoPlan для проєктування віконних конструкцій, які строго відповідають вимогам ДСТУ та іншим нормативним документам.

Ми надаємо технічну та консультаційну підтримку при супроводі проєктів. Проводимо контрольні випробування конструкцій у власній лабораторії на атестованому обладнанні.
Реєструйтеся на нашому сайті – і ви отримаєте від нас зворотний зв'язок та доступ для безкоштовного завантаження необхідних робочих матеріалів.

veka kontakty

Оконные Технологии® № 83 (2021)

Другие статьи на эту тему

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: