УКРАЇНСЬКИЙ ВИРОБНИК ВІКОН STEKO РОЗВИВАЄ ЛІНІЙКУ АНТИБАКТЕРІАЛЬНОЇ ПРОДУКЦІЇ

Найбільший виробник вікон в Україні Steko ще до пандемії запропонував ринку вікна зі спеціальними антибактеріальними ручками. Товари і послуги з “антибактеріальним” ефектом ще довгий час після відміни карантину будуть користуватися величезним попитом, вважають бізнесмени.

steko 1

В період пандемії коронавірусу в усьому світі спостерігається попит на захисну антибактеріальну продукцію. Пересічним людям вже теж не вистачає звичних рукавичок і масок, вони прагнуть захистити свою оселю за допомогою сучасних технологій.

Бізнес прогнозує, що в найближчий час попит на подібну продукцію буде тільки зростати. За прогнозами NanoMarkets, в 2020 році об’єм ринку “розумного” покриття в світі може сягнути $ 5,8 млрд (в 2015 році - $600 млн), тобто середньорічний ріст складе 57%. Аналітики Grand View Research прогнозують, що до 2024 року ринок зросте до $ 11,7 млрд.

На фоні пандемії люди стали більше цікавитися тим, яким чином можливо підхопити ті чи інші захворювання і відповідно тим, як від них захиститися. Тут лідируючі позиції мають покриття з іонами срібла.

Виробник вікон Steko – єдиний в Україні вже два роки поспіль продає вікна зі спеціальними антибактеріальними ручками bio touch з покриттям срібла.

«Принцип дії антибактеріальних поверхонь досить простий. Іони срібла утворюють на поверхні тонкий шар срібла, завдяки чому відбувається денатурація білків, тобто втрата бактеріями своїх природних властивостей в результаті порушення структури їх молекул», – пояснюють медики. Серед бактеріальних захворювань, які передаються в теплі сезони року контактним способом: сальмонела, кишкова паличка, стафілококи. Їх можна ненароком «принести» додому з транспорту, магазину, приміщень загального користування, офісу.

При взятті проб з поверхонь предметів домашнього вжитку, лабораторні центри (в тому числі і санепідемстанції України) висівають патогенну бактеріальну флору фактично з усіх поверхонь:

• ручки дверні (в тому числі і з міжкімнатних дверей);
• ручки кранів ванної кімнати, на кухні;
• стільниця и дощечки для обробки сирих продуктів;
• кухонні меблі і предмети побуту;
• вимикачі;
• дитячі іграшки;
• ручки и рами вікон;
• комп’ютерна техніка (мишка, клавіатура), екрани і чохли для смартфонів.

Знизити забрудненість предметів побуту патогенними мікроорганізмами можливо трьома шляхами:

• використовувати спирто- або хлоровмісні антисептики, щоб знищити мікроби;
• попередньо обробити потенційно забруднені поверхні протимікробними засобами, наприклад – покриттям на основі іонів срібла, що може запропонувати виробник Steko;
• поєднувати обидва підходи.

Так в компанії Steko ще два роки тому випустили на ринок антибактеріальні ручки с покриттям іонами срібла. Властивості поверхні ручок bio touch були підтверджені дослідженнями хіміко-мікробіологічної лабораторії «Інтердез».

Дослідження проводились згідно зі стандартом ISO221961. Це міжнародний відомий метод тестування для оцінки антибактеріальної активності оброблених пластикових матеріалів (та інших непористих поверхонь виробів) на предмет гальмування або знищення росту досліджених мікроорганізмів. Внаслідок лабораторних досліджень (документи є в наявності в розпорядженні журналістів), редукція патогенної флори на ручках з покриттям іонами срібла склала 90% у порівнянні з необробленими поверхнями.

«Антибактеріальні ручки в Європі продаються вже багато років, вони користуються попитом в будь-яких громадських закладах: кафе, магазинах, дитячи садках. Три роки тому, коли виробник, який виготовляє це покриття, звернувся до нас з пропозицією, - я відразу погодився. Оскільки наша задача – завжди вигідно виділятися на ринку серед інших виробників.

Таких ручок у нас продається приблизно 90%, тобто це найбільш ходовий продукт. Далі за популярністю ідуть протизламні ручки, а також найдешевші. На сьогоднішній день ми – єдині продавці в Україні такого корисного ноу-хау», - розповідає Сергій Положай, засновник і директор компанії Steko.

Нещодавно, в березні-квітні, компанія Steko запропонувала своїм покупця безкоштовне страхування життя строком на 1 місяць при купівлі продукції, а також антибактеріальний набір для вікон.

steko kontakty

Оконные Технологии® № 79 (2020)

Другие статьи на эту тему

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: