Засідання Комітету з питань будівельної галузі та енергоефективності

 

20-21 вересня 2021 року «Профайн Україна» взяла участь в засіданні Комітету з питань будівельної галузі та енергоефективності, яке відбулося в Харкові. Захід, ініційований Німецько-Української торгово-промисловою палатою, пройшов в Харківській школі архітектури (ХША). Ключові теми обговорень були сфокусовані навколо інноваційних рішень і матеріалів у відповідь на виклики, пов'язані зі зростаючими вимогами з енергозбереження та сталого розвитку для будівельної галузі. Також учасниками обговорювалися формати тіснішої співпраці виробників ринку СПК з архітекторами і їх внесок у підготовку майбутніх фахівців.

 4

У своїй презентації ТОВ «Профайн Україна» розкрила можливості сучасних профільних систем з ПВХ - потужного знаряддя в руках архітекторів. Вони відкривають нові горизонти в енергозбереженні, екології, естетиці та комфорті, що знайшло відображення в преміальної лінійці продуктів KÖMMERLING.

1Конкурентними перевагами компанії profine Group є інноваційне мислення, прагнення до якості, орієнтація на споживача і високий ступінь відповідальності. Це колосальний 124-річний досвід конструкторів, інженерів, хіміків з пристрастю до досконалості у всіх галузях, починаючи з 1897 року.

Екологія. Уже з 2004 року - першими на ринку - виробництва концерну перейшли на стабілізатор Ca-Zn, відмовившись від шкідливого для природи свинцю. Так з'явилася технологія greenline. Скорочення споживання свинцю на 6500 тонн еквівалентне вазі 160 довгомірних вантажівок!

Сталий розвиток. 15 мільйонів енергоефективних віконних ПВХ-конструкцій, що виготовляються щорічно партнерами компанії, дозволяють заощадити близько 300 мільйонів літрів палива! Таким чином, в атмосферу викидається на 850 000 000 кілограмів менше СО2! А це зберігає ліси на площі, еквівалентній 90 000 футбольних полів!

Друге життя матеріалів. Сертифікат VinylPlus - знак екологічної стійкості будівельних виробів з ПВХ, підтверджує відповідальне ставлення profine Group до закупівлі сировини і компонентів, управління виробничо-логістичними процесами. Акцент на замкнений цикл матеріалів і переробки є втіленим в новаторській системі KÖMMERLING ReFrame, яка виготовлена зі 100% переробленого ПВХ. Система вже успішно продається в Німеччині і Нідерландах.

2Енергоефективність. Найбільший потенціал економії енергетичних ресурсів дає пасивне будівництво. Пасивному будинку потрібно на 90% менше теплової енергії, ніж традиційним домівкам і на 75% менше, ніж новобудовам. Цим вимогам відповідає система KÖMMERLING 88MD passiv, яка сертифікована Passivhaus Institut (Dr. Feist).

В рамках заходу відбулася презентація проектів студентів ХША, а потім відбулася дискусія «Матеріали, технологічні тенденції в архітектурі майбутнього - енергоефективність, інновації та нові можливості». Рішення «Профайн Україна» викликали жвавий інтерес студентів.

Також компанія представила можливості співпраці з Архітектурною школою і студентами.

3Ми відчули дух і атмосферу школи, розуміємо, що ми можемо надати і чим можемо бути корисними майбутнім архітекторам і проектувальникам. Було досягнуто домовленості про проведення низки навчальних семінарів і про надання зразків і матеріалів для глибшого вивчення питань, що стосуються віконних конструкцій.

Другие статьи на эту тему