Успішний результат випробувань можливості установки клапана SWISSPACER Air в готовому склопакеті

Виробники склопакетів і вікон тепер можуть більш гнучко реагувати на вимоги клієнтів

 

 

swisspacer 1

Кройцлінген, Березень 2020 р.
Щоб забезпечити належну роботу склопакета з компенсацією тиску, затверджений досі метод передбачав установку клапана SWISSPACER Air перед герметизацією краю вторинним герметиком. Однак цей метод передбачає додаткову роботу та подовження циклу виробництва склопакета.

Швейцарська компанія SWISSPACER представила новий спосіб монтажу, завдяки якому елемент можна встановити простіше, швидше і, перш за все, також вбудувати у готовий склопакет. Це відповідь швейцарського виробника на пропозиції клієнтів про те, щоб процес установки клапана був розмежований в часі з процесом виробництва скла. Перевага для виробників склопакетів і вікон: можливість гнучко реагувати на вимоги клієнтів.

У затвердженій на даний момент процедурі монтажу, в рекомендованому місці приблизно на 200 мм від верхнього кута склопакета, за допомогою твердосплавної зенківки з обмежувачем глибини просвердлюється отвір у затверділому герметику та дистанційній рамці. Потім на різьбу елемента накладають ущільнювальне кільце і затягують моментом 0,2 Нм.

swisspacer 2

Потрібно лише перевірити, щоб ущільнювальне кільце було на одному рівні з SWISSPACER Air і щільно закривало просвердлений отвір. Таким чином усувається така додаткова робоча діяльність, як нанесення герметика.

«Цей метод повністю еквівалентний спочатку перевіреному та затвердженому способу монтажу з точки зору змодельованого терміну служби кінцевого продукту та загальних умов експлуатації, - пояснює Маттіас Бах, технічний директор SWISSPACER. - Однак, ми звертаємо вашу увагу на той факт, що монтаж клапана після виробництва скла змінює специфікацію склопакета.

Оскільки в цьому випадку ми маємо справу з пакетом скла, заповненим повітрям, значення коефіцієнта Uw змінюється; крім того, це скло не має маркування CE. Однак маркування Ü все ще застосовується», - додає Бах. Крім того, слід зазначити, що всі чотири сторони рами повинні бути заповнені осушувачем; це дозволяє гарантувати іс- нуючу тривалість терміну служби.

Додаткову інформацію можна отримати на веб сайті www.swisspacer.com.

swisspacer kontakty

Оконные Технологии® № 80 (2020)

 

Другие статьи на эту тему

Понравилась статья? Подпишитесь на рассылку: